Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Νέο κρούσμα αντικομμουνισμού στην Ουκρανία, με δηλώσεις που καλούν σε δολοφονία του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πιοτρ Σιμονιένκο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε αυτήν σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή του ουκρανικού κοινοβουλίου από το λεγόμενο "Ριζοσπαστικό Κόμμα", Ι. Μοσιιτσούκ, με τις οποίες καλούνται οι "πατριώτες" να δολοφονήσουν τον Πιοτρ Σιμονιένκο, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Η ενέργεια αυτή, που στοχοποιεί τον ηγέτη του ΚΚ Ουκρανίας, όπως κι άλλα στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, είναι επικίνδυνη και δείχνει για άλλη μια φορά την αντιδημοκρατική κατάσταση που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία με πραξικοπηματικό τρόπο, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εξέλιξη στην οποία έπαιξε εξέχοντα ρόλο ο νυν πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και πρώην πρέσβης στο Κίεβο, Τζ. Πάιατ.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ουκρανίας, στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, που έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή του αστικού κράτους της Ουκρανίας και τη σαπίλα του - τους ναζιστές δολοφόνους, που αιματοκυλούν την ίδια τη χώρα τους».

Το ΚΚ Ουκρανίας

Το ΚΚ Ουκρανίας κατήγγειλε τον Ιγκόρ Μοσιιτσούκ, που έκανε αυτή την έκκληση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) στις 10 Οκτώβρη, και αναφέρεται αναλυτικά στο πλούσιο φασιστικό του παρελθόν από το 1994 που εντάσσεται σε διάφορα νεοναζιστικά κινήματα. Ο εν λόγω πολιτικός είχε καταδικαστεί το 2011 σε 6 χρόνια φυλάκισης για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης τη μέρα της ανεξαρτησίας, αλλά στη συνέχεια το 2014 αμνηστεύτηκε από την κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών που ανέτρεψε την αστική κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Τις επόμενες μέρες το ΚΚ Ουκρανίας θα κινηθεί και δικαστικά, ενώ θα καταγγείλει την δράση του Μοσιιτσούκ σε διεθνείς οργανισμούς. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε μια δίκαιη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και των εγκλημάτων του κυρίαρχου καθεστώτος και των νεοναζί φονιάδων του», επισημαίνει το ΚΚ Ουκρανίας. «Αλλά παρά τις απειλές και τις διώξεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα των Ουκρανών, παλεύοντας ενάντια στη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής, ενάντια στην αναβίωση του χιτλερισμού ως "εθνικής ιδέας", που μας επιβάλλεται από το παγκόσμιο κεφάλαιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμάχη για τη «Νήσο των φιδιών» (2008-11-05 00:00:00.0)
Τέλος για τον κυβερνητικό συνασπισμό (2008-09-17 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται αιματοχυσία; (2004-12-08 00:00:00.0)
ΚΚ Ουκρανίας: Δεν αλλάζουμε τις κομματικές αποφάσεις! (2004-11-13 00:00:00.0)
Εκατό μέρες από τις προεδρικές εκλογές (2004-07-24 00:00:00.0)
«Ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον!» (2000-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ