Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξω οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από την περιοχή μας

Στη δίνη του κυκλώνα των αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή θα βρεθεί η Θεσσαλία, καθώς «σπέρνεται» με βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ στο σύνολο σχεδόν των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή έχουν στρατοπεδεύσει και δρουν αμερικαΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή της γι' αυτές τις επικίνδυνες για τη Θεσσαλία και όλη τη χώρα εξελίξεις, η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ αναφέρεται διεξοδικά στις αμερικανοΝΑΤΟικές δράσεις και τους στόχους τους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη μετατροπή της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικανικού στρατού. Ταυτόχρονα, καλεί το λαό της περιοχής σε ξεσηκωμό ενάντια στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και την ελληνική εμπλοκή, για να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.

Η ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο (...) Στο πλαίσιο αυτό, η περιοχή της Θεσσαλίας αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο ρόλο (...) Εχουμε και λέμε:

-- Εδώ και μήνες έχουν εγκατασταθεί στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και επιχειρούν τα λεγόμενα drones ("MQ - 9 Reaper") (...)

-- Μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, επίσης στην 110 ΠΜ στη Λάρισα, θα βρίσκονται και θα "συνεκπαιδεύονται" με αντίστοιχα ελληνικά, 11 ισραηλινά "F-16". Πεδίο δράσης τους όλη η ηπειρωτική Ελλάδα, με επίκεντρο τη Νότια Πίνδο, την περιοχή των Μετεώρων Τρικάλων, ενώ θα αξιοποιήσουν και το πεδίο βολής στην Κρανιά Ελασσόνας.

-- Στο Στεφανοβίκειο Βόλου έχουν ήδη εγκατασταθεί αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα "Απάτσι" (ΑΗ 64 D) και ξεκινάνε από αρχές Νοέμβρη τη "συνεκπαίδευση" με τα αντίστοιχα ελληνικά. Πρόκειται για ένα Λόχο Μάχης της αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού που αξιοποιεί και τις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Βόλο. Η "συνεκπαίδευση" αφορά "συνδυασμένες επιχειρήσεις" που αξιοποιούν και μονάδες και εγκαταστάσεις στην περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας (...)

-- Από 8 έως 16 Νοέμβρη θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (SEEBRIG), που εδρεύει στον Τύρναβο Λάρισας, η άσκηση "SEVEV STARS '18", με αντικείμενο την "αύξηση των δυνατοτήτων του σχηματισμού μάχης στη διεξαγωγή επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης...". Πρόκειται για το Στρατηγείο της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης ΝΑ Ευρώπης (MPFSEE) που έχει ιδρυθεί απ' το 1998 και περιλαμβάνει χώρες που μπορεί και να μην είναι μέλη του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ. Στην πολυεθνική αυτή δύναμη συμμετέχουν οι Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Τουρκία...

-- Απ' τις 9 έως τις 20 Νοέμβρη θα διεξαχθεί στην 1η Στρατιά στη Λάρισα η άσκηση MYLTILAYER '18 και αντικείμενο τη "διαχείριση κρίσεων". Στην 1η Στρατιά εδρεύει το λεγόμενο Ευρωστρατηγείο, δηλαδή το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ).

Απ' τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η γη και ο αέρας της Θεσσαλίας γίνεται "Πεδίο Βολής" των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων, καθιστώντας και την περιοχή μας προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικανικού στρατού.

Η πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει όλη τη χώρα, και τη Θεσσαλία, στο κέντρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων. Τη μετατρέπει σε "στόχο" με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τη ζωή του λαού και της νεολαίας (...)

Το ΝΑΤΟ μια αποστολή έχει: Τη διασφάλιση των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως η Κίνα.

Γι' αυτό και η εμπλοκή της δικής μας χώρας και της Θεσσαλίας στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές, μια επιδίωξη έχει: Να ισχυροποιήσει τη θέση της αστικής τάξης στην περιοχή, διεκδικώντας κομμάτι απ' την πίτα των αιματοβαμμένων κερδών απ' τις μπίζνες που θέλει να ανοίξει στους τομείς της Ενέργειας και σε άλλους (...)

Το δικό τους "εθνικό συμφέρον" είναι η διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου. Το δικό μας εθνικό συμφέρον είναι η υπεράσπιση της πατρίδας μας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, μαζί με το σύνολο των δικαιωμάτων που αφορούν τη ζωή μας, που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα πετσοκόβουν, υπογράφοντας μνημόνια, ψηφίζοντας εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους.

Τώρα ξεσηκωμός ενάντια στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και την ελληνική εμπλοκή!

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!

Εξω οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη δίνη επικίνδυνων σχεδιασμών με τις ΝΑΤΟικές υποδομές σε Λάρισα και Μαγνησία (2023-08-17 00:00:00.0)
Αύριο το πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Βόλο (2019-12-06 00:00:00.0)
Μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού (2018-12-07 00:00:00.0)
Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντισεισμικής θωράκισης (2018-09-26 00:00:00.0)
Να μη λείψει κανείς! (2001-09-01 00:00:00.0)
Στο «πόδι» ξανά οι φιλειρηνιστές (2000-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ