Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να μη λείψει κανείς!

Αύριο, στις 7 μ.μ., το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο στον Τύρναβο

Το «λάβαρο» της αντιιμπεριαλιστικής πάλης θα υψώσουν έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στον Τύρναβο, αύριο οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη λειτουργία του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ. Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το στρατηγείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους του Τυρνάβου.

Ολες αυτές τις ημέρες εκπρόσωποι της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου, καθώς και των άλλων φορέων και οργανώσεων που συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, πραγματοποιούν εξορμήσεις ενημέρωσης σε εργασιακούς χώρους, σε συνοικίες και σε χωριά για την επιτυχία της. Κατά τις εξορμήσεις απευθύνουν στους Θεσσαλούς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, για να στείλουν μήνυμα καταδίκης των πολεμοκάπηλων σχεδίων του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών της περιοχής, αλλά και της ενεργούς συμμετοχής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σ' αυτά.

Για τη μεταφορά των διαδηλωτών θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία, τα οποία στη Λάρισα θα αναχωρήσουν από την πλατεία Λαού στις 6 μ.μ., στο Βόλο από την πλατεία Δημαρχείου στις 5.30 μ.μ., στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. από την Εθνική Τράπεζα και στην Καρδίτσα στις 5.15 μ.μ. από την «Πέτρινη Τράπεζα».

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στη Λάρισα, εκπρόσωποι της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου κάλεσαν τους Θεσσαλούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση και η σταθερή δράση του κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού.

Η αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, επισημάνθηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων διοικητικών συμβουλίων σωματείων που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι πρέπει να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στην περιοχή και ν' απαιτήσουν την απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τα Βαλκάνια.

Με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Ανακοινώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν βγάλει πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ