Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Συνεχίζει τις συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων

Συνεχίστηκαν χτες οι συναντήσεις της επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για τις ταυτότητες με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε κήρυγμά του απηύθυνε έκκληση: «Να συσπειρωθούμε οι πάντες γύρω από την Εκκλησία γιατί είναι η τελευταία μας ελπίδα και καταφυγή». Οπως έγινε επίσης γνωστό, την ερχόμενη Τρίτη η Συνοδική Επιτροπή θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε: «Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν κλείσει οριστικά το θέμα».

Αγονη και διχαστική για το λαό, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, τη νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αρχιεπισκόπου η οποία, όπως τονίζει, εξυπηρετεί μικροκομματικές και άλλες σκοπιμότητες, ενώ παράλληλα βλάπτει τη χώρα αλλά και την Εκκλησία.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό. Είπε ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσεται εναντίον κάθε απόπειρας αποχριστιανοποίησης και έδωσε εγγυήσεις στον κ. Χριστόδουλο. «Η Εκκλησία θα κινηθεί μέσα σε νόμιμα και συνταγματικά όρια και χωρίς να προκαλεί κατά το προσεχές διάστημα», είπε ο κ. Θεόκλητος και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα θα ληφθούν από τα συνοδικά όργανα της Εκκλησίας τον Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ