Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητούν έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της διοίκησης του ΕΚΘ

Το σχετικό κείμενο υπογράφουν 16 από τα 31 μέλη της Διοίκησης

Εκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ζητούν με κείμενο που υπογράφουν 16 από τα 31 μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ, προκειμένου να αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη. Μάλιστα σημειώνουν πως είναι άκυρη η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που λήφθηκε το πρωί της Πέμπτης, βάσει της οποίας το ΕΚΘ δεν προχωρά σε διοργάνωση συλλαλητηρίου. Το κείμενο υπογράφουν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Εργατικής Ενότητας, της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΔΑΚΕ.

Η νέα αυτή εξέλιξη, δείχνει πως η ΔΑΚΕ -στη συνεδρίαση της εκτελεστικής, το πρωί της Πέμπτης, ουσιαστικά έδωσε χέρι βοήθειας στην ΠΑΣΚΕ προκειμένου να μην πάρει απόφαση για συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ- προχωρά σε αναδίπλωση της τακτικής της, κάτω από την πίεση που δέχεται από τη βάση των εργαζομένων, αλλά και μετά τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα πρωτοβάθμιων σωματείων, η οποία εκφράζοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις του εργαζόμενου λαού, ανακοίνωσε ήδη τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας το Σάββατο 8 του μήνα, στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Πύλη του λιμανιού.

Εκτός και αν η ΔΑΚΕ ελπίζει πως ο πρόεδρος Ν. Γιαννόπουλος θα εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο (8 ημέρες) που προβλέπεται για τη σύγκληση της ολομέλειας. Αλλα, όπως λέει ο λαός μας, «Κυριακή κοντή γιορτή»... Περιμένουμε να δούμε αν η πίεση που δέχεται από τη βάση των εργαζομένων τελικά θα μετρήσει περισσότερο από την πίεση της Ρηγίλλης.

Πάντως με το κείμενο που υπογράφουν τα 16 μέλη της Διοίκησης και το οποίο αποστέλλουν προς τον πρόεδρο και το ΓΓ του ΕΚΘ, ζητούν σύγκληση της ολομέλειας με θέμα «απόφαση πραγματοποίησης συλλαλητηρίου του ΕΚΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001». Μάλιστα ζητούν η ολομέλεια να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα.

Και επισημαίνουν πως «βάσει του άρθρου 12, η Εκτελεστική Επιτροπή προετοιμάζει και εισηγείται τα θέματα προς τη διοίκηση του ΕΚΘ και κατά συνέπεια τυπικά και ουσιαστικά δεν υφίσταται απόφαση από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 30 Αυγούστου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ