Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Να υποδεχτούμε τον πρωθυπουργό όπως του πρέπει

Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη διοργανώνει συγκέντρωση την Παρασκευή, 7 Σεπτέμβρη, στις 8μμ, έξω από το στρατόπεδο Καραμπουρνάκι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, στις 8μμ, έξω από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα στο Καραμπουρνάκι, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη, που με ευθύνη της κυβέρνησής του μετατράπηκε σε ορμητήριο πολέμου εναντίον των λαών της Βαλκανικής και ετοιμάζεται να «φιλοξενήσει» στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ προειδοποιεί πως η φωτιά του πολέμου κατεβαίνει όλο και νοτιότερα. Πως η κρίση στην ΠΓΔΜ απειλεί με γενική αποσταθεροποίηση όλη την περιοχή, ενώ τυχόν διαμελισμός της γειτονικής χώρας θα θέσει άμεσα σε αμφισβήτηση τα σύνορα όλων των βαλκανικών κρατών.

Καταγγέλλει τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις της χώρας ότι ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις επιταγές των ΝΑΤΟικών αφεντικών και θέλουν να παίξουν το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή και του χωροφύλακα των λαών της περιοχής.

«Το λιμάνι, το αεροδρόμιο και ο σιδηρόδρομος της Θεσσαλονίκης μετατρέπονται ξανά σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών Ράμπο, το Γ' Σώμα Στρατού σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο.

Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η επίθεση του ιμπεριαλισμού ενάντια στους Παλαιστίνιους, προωθείται η ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου και περιορίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο», σημειώνει η ΕΔΥΕΘ. Και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να υποδεχτεί αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και να απαιτήσει απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια της «Νέας Τάξης», να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων, καμία διευκόλυνση στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, έξω το στρατηγείο του ΝΑΤΟ από τη Θεσσαλονίκη.

«Να υποδεχτούμε όπως αρμόζει τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ενέπλεξε τη χώρα στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική, που παρέδωσε - ενάντια στο Σύνταγμα - λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά δίκτυα στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Είναι χρεωμένος αυτός και η κυβέρνησή του με την κύρια ευθύνη για το βρώμικο πόλεμο των 78 ημερών σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού, που κόστισε ανείπωτες καταστροφές στη γειτονική χώρα.

Η συμμετοχή της χώρας στη νέα επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, τους χρεώνει με τεράστιες ευθύνες για την επικίνδυνη κλιμάκωση», καταλήγει η ΕΔΥΕΘ, καταγγέλλοντας παράλληλα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία όπως σημειώνει, «ο ελληνικός λαός καταδικάζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ