Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 8ης του Σεπτέμβρη

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργατικών Σωματείων Θεσσαλονίκης

«Ο δρόμος που ανοίγει με καθημερινούς αγώνες σε κάθε τόπο δουλιάς και σωματείο, σε κάθε γειτονιά και πόλη, ο δρόμος που πέρασε από τη ΓΕΝΟΒΑ, δεν έχει επιστροφή. Αυτός ο δρόμος περνάει στις 8 Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη». Με αυτή την πίστη, η Επιτροπή Αγώνα Εργατικών Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο αντίστασης που οργανώνει το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πύλη του Λιμανιού. Καλεί το λαό να συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία - διαδήλωση που θα καταλήξει έξω από τη ΔΕΘ, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, και να «υποδεχτεί» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό. Να καταθέσει το δικό του πλαίσιο διεκδικήσεων και να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και επικίνδυνης πολιτικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η οποία συγκροτήθηκε μέσα από πλατιά σύσκεψη που κάλεσε ο συνδυασμός «Εργατική Ενότητα» του ΕΚΘ, καταγγέλλει τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης (δήμος, ΕΚΘ, κλπ.) που προτίμησαν να υπακούσουν στις κομματικές ηγεσίες παρά στο λαό της Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε διοργάνωση κινητοποιήσεων.

«Αφήνουν την Εκθεση να ξεπουληθεί σε ιδιώτες. Αφήνουν την Εκθεση να γίνει πάλι βήμα εξαπάτησης του λαού με οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανάπτυξη, έργα, κοινωνικά πακέτα ελεημοσύνης, που μόνο αφελείς μπορούν πια να πιστέψουν. Αφήνουν την κυβέρνηση να καλλωπίσει το αντιλαϊκό πρόσωπό της. Και ισχυρίζονται ότι έτσι σέβονται το θεσμό της Εκθεσης. Το μόνο που κατάφεραν είναι να μείνουν έκθετοι στη συνείδηση του λαού της πόλης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ετσι, την υπόθεση παίρνουν στα χέρια τους για άλλη μια φορά, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία. Για να απαντήσουν αγωνιστικά «στον Πρωθυπουργό της Ανεργίας και του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού. Στον Πρωθυπουργό της Διευρυμένης Κοινωνικής φτώχειας και των προκλητικών προνομίων προς το μεγάλο κεφάλαιο. Στον Πρωθυπουργό της ανατροπής όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Στον Πρωθυπουργό της εγκατάλειψης της Θεσσαλονίκης και της μετατροπής της σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ κατά των λαών της Βαλκανικής, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης».

Η Επιτροπή Αγώνα προειδοποιεί όσους συστρατεύθηκαν στην επιχείρηση εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και αποτροπής της αγωνιστικής της έκφρασης, πως «οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της ανεργίας και της εγκατάλειψης, των κλειστών επιχειρήσεων και της παραγωγικής ερήμωσης, του ξεπουλήματος κρίσιμων παραγωγικών φορέων της (ΔΕΘ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΑΓΝΟ κλπ.), του ναυστάθμου του ΝΑΤΟ για την εξόρμηση στα Βαλκάνια, θα "υποδεχτούν" αυτοπροσώπως των πρωθυπουργό στους δρόμους της πόλης».

«Ο δρόμος που άνοιξε με τις κινητοποιήσεις του λαού μας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, για τα εργασιακά δικαιώματα και το ασφαλιστικό, για την ανεργία και την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, για μια Ελλάδα και μια Θεσσαλονίκη της Δημιουργίας και της Ειρήνης, δεν έχει επιστροφή», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ