Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ
Το ΝΑΤΟ... υποστηρίζει την ειρήνη

Για 12 μέρες το ΝΑΤΟ θα ασκείται για την... ειρήνη στην κεντρική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, από τις 10 μέχρι και τις 21 Σεπτέμβρη, στην ευρύτερη περιοχή του Γκραζ στην Αυστρία, στρατεύματα επτά κρατών μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και στρατιώτες από 14 χώρες του προγράμματος «Συνεργασία για την Ειρήνη», θα πραγματοποιήσουν στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Καλύτερα Εφόδια Συνεργασίας 2001».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Διακλαδικού Συμμαχικού Στρατηγείου Νοτιοκεντρικής Ευρώπης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή της άσκησης, «που διεξάγεται στα πλαίσια του Προγράμματος..."Συνεργασία για την Ειρήνη", θα συμμετάσχουν από τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ (Καναδάς, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) και 14 κράτη του συγκεκριμένου προγράμματος (Αυστρία, Αρμενία, Αρζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Λετονία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία και Ουζμπεκιστάν».

Το σενάριο της άσκησης είναι υποθετικό και προβλέπει τη διεξαγωγή επιχειρήσεων «υποστηρίξεως της ειρήνης»... Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του στρατηγείου, «στα πλαίσια του σεναρίου θα συγκροτηθεί πολυεθνικό επιτελείο και τάγμα με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού σε ποικιλία αποστολών σχετιζόμενων με τις παραπάνω επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ