Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Γενικεύονται οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

Μια σειρά από αντιπολεμικά συλλαλητήρια και εκδηλώσεις, διοργανώνονται τις επόμενες μέρες, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

- Συνέντευξη Τύπου, θα παραχωρήσει σήμερα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, η Αντιπολεμική Επιτροπή Περιστερίου και Επιτροπή για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και Ελευθερίες.

- Η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών του Νομού Εβρου Ενάντια στον Πόλεμο διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, 31 του Οκτώβρη και ώρα 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι επιπτώσεις του». Θα μιλήσει ο Θ. Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή.

- Η Αντιπολεμική Κίνηση Γαλατσίου διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο αύριο Πέμπτη 1 του Νοέμβρη, στο παλιό τέρμα, στις 7 μ.μ.

- Η Αντιπολεμική Κίνηση Φορέων Δάφνης πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση, την Παρασκευή 2 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δάφνης (οδός Αλεξάνδρας και Βύρωνος), με θέμα: «Η απειλή για την παγκόσμια ειρήνη υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Αφγανιστάν».

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς σε συνεργασία με την Αντιπολεμική Επιτροπή Νίκαιας, διοργανώνουν τη 12η Ειρηνοδρομία, την Κυριακή 4 Νοέμβρη και ώρα 10.00 π.μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη).

- Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, την Τρίτη 6 Νοέμβρη, στις 6.00 μ.μ.

- Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση - συναυλία, την Τετάρτη 7 Νοέμβρη και ώρα 6.30 μ.μ, στην πλατεία Ταπητουργείου. Θα μιλήσει ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος, ενώ θα χαιρετίσει ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Θ. Παφίλης. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Χρήστο Θηβαίο, Λάκη Παπαδόπουλο και Μίλτο Πασχαλίδη.

- Η Αντιπολεμική Επιτροπή Λιβαδειάς διοργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, με θέμα τη διεύρυνση της επιτροπής και τον προγραμματισμό πολύμορφων αντιπολεμικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

- Αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 του Νοέμβρη στα Τρίκαλα. Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε σε σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 17 φορέων του νομού.

«Οργώνουν» τους χώρους δουλιάς

Για την καλύτερη ενημέρωση και την εξασφάλιση μαζικότερης δυνατής συμμετοχής των εργατών στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη, μια πλειάδα συνδικαλιστών "οργώνουν" καθημερινά τους χώρους δουλιάς. Σήμερα θα γίνουν οι παρακάτω εξορμήσεις:

Ο Δήμος Θεοδώρου περιοδεύει στην «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» στις 10.30 π.μ. και στις 12 μ. στο «ΕΛΙΤ». Στην ΚΔΕΠ ΔΕΗ στις 7 το πρωί ο Δώρης Μπαρδαβίλιας. Στα Κεντρικά της Αγροτικής Τράπεζας η Αλεξάνδρα Μπαλού. Στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ο Γιώργος Ποντικός. Στα κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας ο Δ. Πολίτης. Στην Αλφα Πειραιά ο Αντώνης Αντύπας. Στον σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ και το πρώτο τμήμα γραμμής ο Σωτήρης Ραφτόπουλος. Στις κλωστοϋφαντουργίες «Σαρρής» και «Κορακίδης» ο Θύμιος Ευθυμίου. Στις 7 το πρωί στους εργάτες του Δήμου Ελευσίνας ο Δήμος Κουμπούρης. Στο ΚΕΠΥΟ ο Δημήτρης Αγκαβανάκης. Στη Δ' Περιφερειακή οδό Υμηττού ο Γιώργος Θεοδώρου. Στο εργοτάξιο ΑΛΤ ΤΕΓΚ και Αλφα Μπετόν οι: Δημήτρης Βανδώρος και Κώστας Χατζάρας. Στις 7 το πρωί στο εργοτάξιο «Μετρό» Ηλιούπολης και στις 10 το πρωί στα Σεπόλια οι Τάσος Κατής και Γιώργος Νιέρης. Στο Ιπποκράτειο η Μαρία Κεφαλληνού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ