Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Είμαστε και εμείς κομμάτι του αντιπολεμικού κινήματος

Σε συνέντευξη Τύπου κοινοποίησαν την απόφασή τους να πάρουν μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 8 του Νοέμβρη

«Καλούμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να συμπορευτούν με τον ελληνικό λαό ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη, για ένα δίκαιο κόσμο». Αυτό ήταν το αγωνιστικό μήνυμα που έστειλαν χτες στους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που ζουν στην πατρίδα μας, οι εκπρόσωποι συλλόγων μεταναστών και προσφύγων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών. Στη συνέντευξη κοινοποίησαν την απόφασή τους να πάρουν μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 8 του Νοέμβρη στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Κοινότητα εργαζομένων από το Μπαγκλαντές, την Κοινότητα εργαζομένων από το Σουδάν, το ΚΑΠΑ Τουρκίας και το Σύλλογο Πολιτικών Προσφύγων. Παράλληλα, τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στηρίζουν και συνυπογράφουν - αλλά λόγω υποχρεώσεων δε συμμετείχαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου - η Κοινότητα εργαζομένων από την Αλβανία και ο Σύλλογος Φιλιππινέζων ΚΑΣΑΠΙ.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των μαζικών φορέων που διοργανώνουν το αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 8ης του Νοέμβρη, μίλησε ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και γγ της ΕΕΔΥΕ, Θ. Παφίλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτός ο άδικος επιθετικός ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που έγινε με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, έχει προκαλέσει καταστροφές και μαζικές δολοφονίες αμάχων και ένα προσφυγικό ρεύμα χωρίς προηγούμενο». Ο Θ. Παφίλης, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αυτός ο πόλεμος «θα επιδεινώσει την κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων σε όλο τον κόσμο, αφού ένας ιδιόμορφος ρατσισμός άρχισε ήδη να εμφανίζεται κατά των λαών του Τρίτου Κόσμου». Αυτός ο πόλεμος, υπογράμμισε σ' άλλο σημείο, θα δώσει άλλοθι σε φασιστικά καθεστώτα, και όχι μόνο, για να χτυπήσουν λαϊκά κινήματα και αγωνιστές, που παλεύουν για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

«Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα και τις καταστάσεις που διαμορφώνονται, καλούμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, να αγωνιστούν μαζί μας, για να ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια», κατέληξε ο Θ. Παφίλης.

Θα αγωνιστούμε δίπλα στον ελληνικό λαό, ενάντια στον πόλεμο

«Αυτός ο πόλεμος είναι ενάντια στους λαούς, όποιο θρήσκευμα κι αν έχουν, σε όποια χώρα και αν ζουν», τόνισε με σπαστά ελληνικά ο Ταϊλάν, εκπρόσωπος των Τούρκων μεταναστών. «Ο Μπιν Λάντεν είναι το "άλλοθι" της αμερικανικής αυτοκρατορίας, των αμερικανικών συμφερόντων. Ο πόλεμος αυτός στρέφεται εναντίον αυτών που αμφισβητούν την αμερικανική κυριαρχία», κατέληξε ο ίδιος.

«Οι λαοί είναι εναντίον του πολέμου, απ' όπου κι αν έρχεται. Τα προβλήματα, όπως κι αυτό της τρομοκρατίας, δε λύνονται με πόλεμο. Αλλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση. Πριν μερικά χρόνια και η χώρα μου, το Σουδάν, ήταν στο στόχαστρο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών», επισήμανε ο Χασάς, εκπρόσωπος της κοινότητας των μεταναστών από το Σουδάν.

Ο Αχμέτ, από το Μπαγκλαντές, υπογράμμισε: «Αυτός ο πόλεμος δε γίνεται για την τρομοκρατία. Ο ιμπεριαλισμός θέλει να επιβληθεί και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα. Είμαστε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε σε κάθε αντιπολεμική δραστηριότητα του ελληνικού λαού». Εκφράζοντας, παράλληλα, και τις αγωνίες των ομοεθνών του, ανέφερε: «Ο πόλεμος γεννάει προβλήματα, ανεργία, φτώχεια. Εμείς τα έχουμε γνωρίσει αυτά και δε θέλουμε να τα ξαναζήσουμε»...

Ο Χοτς, από το Σύλλογο πολιτικών προσφύγων, ανέλυσε τα πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στην πατρίδα μας από πολλές χώρες του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ