Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Μας αγγίζουν όλα τα προβλήματα

Στην ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι των προσφύγων και των μεταναστών, δίνουν το στίγμα και τη σπουδαιότητα της συμμετοχής τους στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του λαούς μας. Τονίζουν, συγκεκριμένα:

  • Είμαστε - κατά τις επίσημες ανακοινώσεις - κοντά στο 1.000.000 μετανάστες στην Ελλάδα.
  • Θεωρούμε ότι είμαστε τμήμα της εργατικής τάξης στη χώρα σας.
  • Ετσι μας αγγίζουν όλα τα προβλήματα, που είναι προβλήματα για τον ελληνικό λαό, όπως οι εργασιακές σχέσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, τα ζητήματα της εργατικής κατοικίας, του πολιτισμού, αλλά και οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, η πολιτική ενάντια στη μαύρη εργασία που εμάς μας θίγει ιδιαίτερα και όσον αφορά ότι αποφεύγεται να μας ασφαλίσουν και όσον αφορά ότι μας αντιπαραθέτουν με τους Ελληνες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ξενοφοβία και ρατσισμός.
  • Αυτή τη στιγμή μας αγγίζουν ιδιαίτερα τα προβλήματα που προκύπτουν από τον άδικο πόλεμο ενάντια στο λαό του Αφγανιστάν, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που όχι μόνο δολοφονούν καθημερινά πολλούς ανθρώπους, καταδικάζουν στη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση και στις αρρώστιες, αλλά και αναγκάζουν εκατομμύρια Αφγανούς, για να επιβιώσουν, να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
  • Είμαστε αντίθετοι, γιατί με την πλαστή και ψεύτικη κατηγορία της τρομοκρατίας, ολόκληροι λαοί μπαίνουν στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, ενώ ανασύρονται μεσαιωνικές θεωρίες περί σύγκρουσης πολιτισμών και θρησκειών, για να κρύψουν τις μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ πλούτου και φτώχειας.
  • Είμαστε αντίθετοι με τον πρωτοφανή αυταρχισμό που προωθείται για να χτυπήσουν τα λαϊκά κινήματα, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των λαών.

Στα πλαίσια αυτά δημιουργούν πιο ασφυκτικό πλαίσιο για τα εκατομμύρια των μεταναστών και των προσφύγων που γίνονται αντικείμενο πολλαπλής εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας.

Γι' αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται και συμπαρατασσόμαστε με τις πολλές δεκάδες μαζικές οργανώσεις που αγωνίζονται να σταματήσει ο πόλεμος και η τρομοκρατία των λαών από τους ιμπεριαλιστές.

Συμμετέχουμε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη στο Σύνταγμα και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά (2017-11-10 00:00:00.0)
Εμπιστευτείτε το πραγματικά εργατικό κόμμα, το ΚΚΕ (2009-05-19 00:00:00.0)
Οξύνονται τα προβλήματα για τους μετανάστες (2005-08-03 00:00:00.0)
Δε φτάνει! (2004-07-16 00:00:00.0)
Το «χρώμα» της «τρομοκρατίας»... (2002-07-23 00:00:00.0)
«Οι μετανάστες να ενωθούμε με τους Ελληνες εργάτες» (2000-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ