Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Το Σάββατο η διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ξεκινά σήμερα ο εορτασμός για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο οποίος θα κορυφωθεί στην Αθήνα με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία, το Σάββατο 17 Νοέμβρη.

Αναδεικνύοντας τα ιδιαιτέρως επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου, λαός και νεολαία θα διαδηλώσουν ενώνοντας τις φωνές τους και πάλι, όπως 45 χρόνια πριν, στα συνθήματα «Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ», δηλώνοντας ότι δεν δέχονται την επικίνδυνη, όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που οξύνονται στην περιοχή μας.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. στα εξής σημεία του κέντρου της Αθήνας:

-- Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών, Υγείας, Εκπαιδευτικών, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, ΕΒΕ, Καλλιτεχνών, Δικηγόρων και ΜΜΕ.

-- Σταδίου και Σανταρόζα: Οι Οργανώσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

-- Χαυτεία: Οι Οργανώσεις Δυτικών, Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Ανατολικών, Νοτίων, Θριασίου - Μεγαρίδας, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Πειραιά και Βορείων.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, αύριο Παρασκευή στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος», στο Πολυτεχνείο, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το Συγκρότημα της ΚΝΕ, ενώ στο χώρο θα υπάρχει σχετική έκθεση.

Οι Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση, αύριο Παρασκευή στις 20.30, στη «Σουίτα» art cafe (Στρατηγού Σαράφη 18), με σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία... Ελα να τη γράψουμε μαζί!». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα και προβολή βίντεο με αρχειακό υλικό της εποχής.

Επίσης, οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα «45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο δρόμος είχε τη δική του Ιστορία... Ελα να τη γράψουμε μαζί!». Αναλυτικά:

  • Στη Χίο, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στο «Οδύσσεια Wine Bar» στο Λιμάνι, θα μιλήσει η Χριστίνα Παληού, Γραμματέας του ΤΣ Χίου. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα.
  • Στην Κω, το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, θα μιλήσει η Ελένη Τσάκαλου, στέλεχος της ΚΝΕ.
  • Στην Κάλυμνο, την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στο «Roptro Cafe Bar», θα μιλήσει η Δέσποινα Γουρλά, Γραμματέας της ΟΒ Καλύμνου.
  • Στη Λήμνο, την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Σπύρος Πλάντζος, στέλεχος της ΚΝΕ.
  • Στην Τήνο, την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (παλιό δημαρχείο), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή της ΚΝΕ στο μαθητικό κίνημα την περίοδο της δικτατορίας, σύγχρονο δίδαγμα στους αγώνες του σήμερα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ