Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΦΕΑ '67-'74
Διδασκόμαστε και συνεχίζουμε στις νέες συνθήκες

Την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και τα σύγχρονα νοήματά του επισημαίνουν με κοινή ανακοίνωσή τους εννιά μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) '67-'74. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι Στέργιος Βασιλείου, Βασίλης Δούρος, Χρήστος Καραπάνος, Ντίνα Κούκου, Σταύρος Σκουρτόπουλος, Θεόδωρος Τζιαντζής, Νίκος Τριανταφύλλου, Ολγα Τσολακίδου και Σπύρος Χαλβατζής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Σε δύσκολες συνθήκες, ο αγώνας εκείνος αναδείκνυε τη δύναμη της ενωμένης και οργανωμένης μαζικής λαϊκής δράσης, χτύπαγε την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, την υπόκλιση στο μικρότερο κακό. Ηταν η απάντηση στις αυταπάτες όσων περίμεναν παθητικά τη διέξοδο από την όξυνση των αντιθέσεων στους κόλπους της χούντας, από τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος και από την παρέμβαση των δήθεν φιλελλήνων της ΕΟΚ και της Αμερικής.

Ο λαϊκός ξεσηκωμός πνίγηκε στο αίμα την τρίτη μέρα. Η χούντα, με την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της, προχώρησε σε ένταση της τρομοκρατίας, των συλλήψεων, των βασανισμών, των φυλακίσεων και εκτοπισμών, για να εδραιώσει τη θέση της. Αλλά το ακατανίκητό της είχε πληγεί ανεπανόρθωτα και η αρχή του τέλους της είχε συντελεστεί. Τέλους που ήρθε κάτω από το βάρος του προδοτικού της πραξικοπήματος στην Κύπρο, το οποίο άνοιξε το δρόμο στον "Αττίλα" να βάλει πόδι στο νησί.

45 χρόνια μετά, διδασκόμαστε από τον αντιδικτατορικό αγώνα και συνεχίζουμε στις νέες συνθήκες!

Τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", εκφράζονται στους σημερινούς καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στον πολιτισμό, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Σήμερα, που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τα συνθήματα "Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Αντιτασσόμαστε στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με την αναβάθμιση των βάσεων και την δημιουργία νέων που μεθοδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Παλεύουμε:

  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να απομονωθούν οι υμνητές και νοσταλγοί των δικτατόρων, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, από κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο και σχολή».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα (2023-10-17 00:00:00.0)
Πλήθος κόσμου στον τριήμερο εορτασμό (2019-11-19 00:00:00.0)
Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα (2019-11-14 00:00:00.0)
Δεν τους πέρασε... (2017-11-21 00:00:00.0)
Ποτέ να μη στραφεί ενάντια στο λαό το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (2017-11-11 00:00:00.0)
Σήμερα διαδηλώνουμε! (2004-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ