Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κόντρα στη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα, χαιρετίζοντας την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου:

«Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, τη νεολαία, σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα. Η φετινή επέτειος και η διαδήλωση με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία, που τον πρέσβη της τον υποδέχονται και τον προσκυνούν κυβέρνηση, οι υπουργοί της, δήμαρχοι κ.ά., αποκτούν από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ "σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ" βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. (...)

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας, όπως αναφέρει η κυβέρνηση! Οπου πηγαίνει, σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. (...)

Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα άλλη επιλογή, παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, ο αγώνας με σύνθημα "οι ανάγκες μας μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων". Με αυτό το περιεχόμενο πραγματοποιούνται καθημερινά αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους κλάδους και σε χώρους δουλειάς, σε αυτόν το δρόμο θα βαδίσουμε για την επιτυχία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη. (...)

Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι ο ασφαλής και ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας. Ετσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους. Ετσι απαντάμε στους σημερινούς υμνητές της χούντας, στους φασίστες - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, στα τσιράκια και τους μπράβους των αφεντικών που δεν θα πρέπει να βρίσκουν μέρος να σταθούν.

Ετσι θα συμβάλλουμε αποφασιστικά ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του '73, "ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ", "ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ", "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ