Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

«Να μπει τέλος στην πολιτική αστάθεια που είναι από τις μεγαλύτερες παθογένειες του πολιτικού συστήματος», ζήτησε για τη συνταγματική αναθεώρηση η Φ. Γεννηματά, με άγχος και αυτή για τη σταθερότητα της εξουσίας του κεφαλαίου. Παραπέρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ως «αδίστακτη», που μετατρέπει την πολιτική ζωή σε «αρένα λάσπης», προκειμένου να χτυπήσει αντιπάλους της, με αφορμή εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Κ. Σημίτη, τον οποίο υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι «είναι ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας», ενώ δεν έλειψε και η κοκορομαχία με τον Αλ. Τσίπρα, που κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι στην προηγούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος δεν άλλαξαν το Αρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.

Θιασώτης της «ελεύθερης οικονομίας», με «κοινωνικό πρόσημο» και χαμηλότερη φορολόγηση της «επιχειρηματικότητας» δήλωσε στη συζήτηση στη Βουλή ο Π. Καμμένος, ζητώντας και συνταγματική κατοχύρωση ανώτατου ορίου φορολόγησης των επιχειρηματιών. Επίσης ζήτησε ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», για τη δε συμφωνία με την Εκκλησία είπε πως την αποδέχεται εφόσον την υιοθετεί η ιεραρχία της Εκκλησίας.

Ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε «μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια, ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού, άλλο εκλογικό σύστημα που να προσομοιάζει το λεγόμενο γερμανικό, περιορισμό των δυνατοτήτων πρόωρης διάλυσης της Βουλής, ενίσχυση της «ανεξαρτησίας» της Δικαιοσύνης. Στάθηκε και αυτός στον έλεγχο που ξεκίνησε στα οικονομικά Σημίτη, καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «η απέχθεια προς τον εκσυχρονισμό να μην σας παρασύρει σε παραλογισμούς».

Με βασικό ζητούμενο τις ανάγκες του κεφαλαίου, ανάμεσα στις οποίες είναι η πολιτική σταθερότητα, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, έκανε «εποικοδομητικές προτάσεις», όπως να αυξηθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, να χρειάζονται λιγότεροι βουλευτές για την εκλογή του σε τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ διαφώνησε με την αναθεώρηση του άρθρου όσον αφορά τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας.

Στο καθιερωμένο φασιστικό παραλήρημα επιδόθηκε και αυτήν τη φορά ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, διαμαρτυρόμενος γιατί πλήττεται το «τρίπτυχο» «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Μάλιστα, νωρίτερα ο εισηγητής του κόμματός του, Β. Καρακώστας, είχε αναφέρει ότι «ο μόνος πρόεδρος που εκλέχθηκε από τον λαό» ήταν ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ