Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Παλαί Ντε Σπορ, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει αφιέρωμα - αναδρομή στην εκατοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ, με τη συνοδεία μεγάλης μουσικής ορχήστρας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κώστα Ματσίγκου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Βασίλης Κασούρας, Λάμπρος Καφκούλας, Σωτήρης Μπαλλάς, Δημήτρης Νικολούδης, Κωνσταντίνα Πάλλα, Βασίλης Πρατσινάκης, Ανθή Τατσιούλη, Μαρία Φραγκούλη.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για την προετοιμασία της εκδήλωσης, ο Αριστείδης Θάνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημείωσε: «Δεκάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλων των ηλικιών, χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο και μετά το σχόλασμα από τη δουλειά, τη σχολή ή την πρακτική τους άσκηση, συμμετέχουν στις πρόβες, ώστε στις 9 Δεκέμβρη να είναι όλα έτοιμα. Μια δουλειά σχεδιασμένη σε όλες της τις λεπτομέρειες, συλλογική, με μεράκι και με εθελοντική προσφορά, χαρακτηριστικά άλλωστε που είναι κοινά και γνώριμα σε ό,τι προετοιμάζουν οι κομμουνιστές. Μαζί μ' αυτούς και δεκάδες ντόπιοι καλλιτέχνες, συντελεστές της μεγάλης μουσικοθεατρικής παράστασης.

Με τη μεγάλη αυτή εκδήλωση θα κορυφωθούν οι δεκάδες που προηγήθηκαν από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στο 5χρονο των εορτασμών. Προηγήθηκαν η μεγάλη εκδήλωση για τις δίκες στο Εκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την περίοδο 1946-1951, η εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον ματωμένο Μάη του '36, οι εκδηλώσεις τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όπως αυτήν για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση της Κούλας Ελευθεριάδου, στελέχους του ΚΚΕ, και δεκάδες άλλες εκδηλώσεις σε κλάδους και σε πόλεις της περιοχής που ανέδειξαν την Ιστορία του Κόμματος.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε εργαζόμενους και νεολαία. Στόχος είναι να αποτελέσει αυτή η εκδήλωση έναν κορυφαίο σταθμό, ένα μαχητικό μήνυμα συστράτευσης με το ΚΚΕ παντού!

Το κάλεσμά μας αφορά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα. Αφορά όλους εκείνους που εδώ και χρόνια δίνουμε μαζί μικρές και μεγάλες μάχες. Αφορά παλιούς μας φίλους, προοδευτικούς ανθρώπους που μπορεί να χώρισαν οι δρόμοι μας τα τελευταία χρόνια, όμως τώρα προβληματίζονται, ανακάμπτουν στο πλάι μας, παρακολουθούν την πρωτοπόρα δράση μας, λένε "ευτυχώς που έμεινε όρθιο το ΚΚΕ κι έμεινε ζωντανή η ελπίδα...". Ηδη οι γειτονιές της πόλης, από τον Φοίνικα Καλαμαριάς μέχρι τον Εύοσμο, και από την Τούμπα μέχρι τη Σταυρούπολη, "παίρνουν χρώμα". Το κόκκινο χρώμα του αγώνα, το κόκκινο χρώμα του ΚΚΕ.

Οι ΚΟΒ προετοιμάζουν την εκδήλωση και με πανεξόρμηση του "Ριζοσπάστη" αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα δίνουν και τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. 100 χρόνια ΚΚΕ. Γράψαμε Ιστορία, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ