Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Στη Μόσχα με «ατζέντα» ΝΑΤΟ

Τις τελευταίες προετοιμασίες κάνουν οι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 7/12 και τη σύγκληση Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας στις 5 και 6 του μήνα. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον αναπ. υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο, τον γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ I. Μπράχο και υπηρεσιακούς παράγοντες και αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν, και τον πρωθυπουργό, Ντ. Μεντβέντεφ.

Οπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές, στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν «η περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε ζητήματα οικονομίας, διαλόγου επί περιφερειακών ζητημάτων, Ενέργειας, πολιτισμού και άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας στους τομείς εμπορικής ναυτιλίας, καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, αθλητισμού, τυποποίησης κ.ά.». Αναμένεται ακόμα να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, το Κυπριακό, οι «σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας και η σημασία τους για την περιοχή και την παγκόσμια ασφάλεια», οι «προοπτικές» στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν μεταβεί στη Μόσχα για τη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας - Ρωσίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου κύριο θέμα είναι η νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας και εν γένει η «ρωσική επιθετικότητα», όπως αναφέρουν οι ΝΑΤΟικοί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ