Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2018
Να πάμε ακόμα πιο πλατιά, εξαντλώντας τις δυνατότητες

Η κατάταξη των ΚΟ με βάση το ποσοστό κάλυψης του πλάνου. Στην 5η θέση η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας
Η κατάταξη των ΚΟ με βάση το ποσοστό κάλυψης του πλάνου. Στην 5η θέση η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας
Βρισκόμαστε στα μέσα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με το «κλείσιμο» της προηγούμενης Δευτέρας έχει καλύψει το 60,05% του πλάνου της.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι συνάρτηση μιας σειράς παραγόντων.

Καθοριστικός παράγοντας είναι η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία, συζήτηση στα όργανα και στις ΚΟΒ, για την αναγκαιότητα να πιαστούν τα πλάνα που καθορίστηκαν, για να έχουμε τα μέσα να διεξάγουμε με την ένταση που χρειάζεται τον πολιτικό και μαζικό αγώνα, μπροστά και σε μια χρονιά που θα διεξαχθούν πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις: Των ευρωεκλογών, των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, που θα γίνουν το Μάη του 2019, και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν μέχρι και τον επόμενο Οκτώβρη.

Επίσης, της πρωτοβουλίας των κομματικών μελών, όπως π.χ. στο Ληξούρι που αξιοποίησαν τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου 17-18 Νοέμβρη με τα ντοκουμέντα του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κόμματος και συνδύασαν τη διακίνηση με την Οικονομική Εξόρμηση, με κόψιμο κουπονιού.

Κρίσιμα ζητήματα για την ΚΟ, προκειμένου να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό είναι:

Αποφασιστικός, σταθερός δημιουργικός έλεγχος, που θα βοηθάει όχι μόνο η κάθε ΤΟ, η κάθε ΚΟΒ, το κάθε μέλος να πιάνει τα προσωπικά του πλάνα, αλλά και να γίνονται συνολικά βήματα μπροστά στην κάλυψη όλων των δεικτών που έχει αποφασίσει η Γραμματεία της ΚΕ.

Αυτό σημαίνει επιμονή στο «κλείσιμο» της Δευτέρας, που να συνδυάζεται με έλεγχο σε όλους τους δείκτες, καθορισμός των στόχων μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Να πάμε ακόμα πιο πλατιά, έχουμε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, ιδιαίτερα σήμερα που εκτιμάμε και φαίνεται καθημερινά ότι πλατιές μάζες εργαζομένων, μικρομεσαίων αυτοαπασχολουμένων και αγροτών τείνουν ευήκοον ους στις προτάσεις του Κόμματος, προσεγγίζουν και προσβλέπουν στο ΚΚΕ.

Οι 30 Τομεακές Οργανώσεις με την καλύτερη απόδοση μέχρι στιγμής
Οι 30 Τομεακές Οργανώσεις με την καλύτερη απόδοση μέχρι στιγμής
Είναι σημαντικό να συναντηθούμε με όλους αυτούς, να συζητήσουμε, να δυναμώσουμε την ιδεολογικοπολιτική μας επίδραση, να στερεώσουμε παραπέρα τη συσπείρωση που πετυχαίνουμε. Γιατί και ο αντίπαλος δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, η μάχη είναι διαρκής, ασταμάτητη.

Να αξιοποιήσουμε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλες τις ΤΟ και με τις οποίες απευθυνόμαστε πλατιά σε κόσμο που τώρα μας προσεγγίζει.

Να δυναμώσει η δουλειά με τις συσκέψεις, τις ατομικές συζητήσεις με όλο αυτόν τον κόσμο.

Σ' αυτήν τη μάχη να αξιοποιήσουμε το ημερολόγιο της ΕΠ με στιγμές από την Ιστορία του Κόμματος στην περιοχή τις δεκαετίες του '30 και '40. Εχουμε σημαντική πείρα για την αξιοποίηση τέτοιων «εργαλείων» από τα προηγούμενα χρόνια.

Πιστεύουμε ότι παίρνοντας όλα τα μέτρα ελέγχου στη συνέχεια και αξιοποιώντας όλες τις εφεδρείες - και έχουμε πολλές - έχουμε όλο τον κόσμο που συναντηθήκαμε σε μεγάλους και μικρούς αγώνες στην περιοχή, μπορούμε να διακριθούμε.

Και βέβαια, σημαντική ώθηση στη δουλειά μας δίνει η άμιλλα μεταξύ των ΤΟ που έχει κηρύξει η ΕΠ, στη βάση των συνδυασμένων κριτηρίων που έχει αποφασίσει η Γραμματεία της ΚΕ και καθορίζει τα παρακάτω βραβεία: Για την 1η ΤΟ τη σημαία της ΚΟ και εξοπλισμό μέχρι 600 ευρώ. Για τη 2η ΤΟ εξοπλισμό μέχρι 400 ευρώ. Για την 3η ΤΟ ετήσια συνδρομή στη «Σύγχρονη Εποχή».


Αριστείδης ΔΑΜΑΛΑΣ
Μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ