Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα για κοινό αγώνα

Με ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, η Γραμματεία Μεταναστών - Προσφύγων του ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο, απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης και κοινής πάλης στους μετανάστες εργάτες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, για να σφυρηλατηθεί η ταξική ενότητα, ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών απέναντι σε μονοπωλιακούς ομίλους, ΕΕ και ΝΑΤΟ, που ευθύνονται για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών. (...)

Διεκδικούμε: Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Υπογραφή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Κανείς ανασφάλιστος. Διακρατικές συμφωνίες για τη μεταφορά των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών στη χώρα προέλευσής τους. Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης. Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς. Απλοποίηση των διαδικασιών και κατάργηση των παραβόλων για έκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων των μεταναστών εργατών. Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Οχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην αντιμεταναστευτική - αντιλαϊκή πολιτική με τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης 18 Δεκέμβρη ενάντια στον ταξικό - αντιλαϊκό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ