Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το κτίριο του «ΣΚΑΪ»

INTIME NEWS

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτες στις 02.35 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Πριν από την έκρηξη, περίπου στη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα και σε τηλεοπτικό σταθμό και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε σαράντα πέντε λεπτά. Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την Αστυνομία και η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε υλικές ζημιές σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτιρίου, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο, σε πεζοδρόμιο απέναντι από την είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου 7 μέτρων. Οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν το σάκο τον οποίο κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου απέναντι από το κτίριο και απομακρύνθηκαν με μοτοσικλέτα. Ολα δείχνουν ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή για μέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον σταθμό. Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την Αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Επιτόπου πήγαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που συγκέντρωσαν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξη Παπαχελά, προκειμένου να του εκφράσει την απόλυτη καταδίκη του ΚΚΕ για το βομβιστικό χτύπημα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», στο Φάληρο, καθώς και για να μεταφέρει τη συμπαράστασή του προς όλους τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Για τον ίδιο λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, επισκέφθηκε εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος τις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. Σημείωσε ότι η ενέργεια αυτή είχε πολλαπλές στοχεύσεις, να δημιουργηθεί κλίμα εκφοβισμού και να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου σε μια περίοδο που απαιτείται ολόπλευρη ενημέρωση του λαού για τις σοβαρές εξελίξεις που καταγράφονται. Πρόσθεσε δε ότι από το λαό πρέπει να υπάρξει ένα μήνυμα αντίστασης ενάντια σε μια πολιτική που τον καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Εξάλλου, τηλεφωνική παρέμβαση στο σταθμό πραγματοποίησε και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Σημείωσε ότι είναι μια ενέργεια καταδικαστέα, που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του σταθμού και από τύχη δεν υπήρξαν άλλου είδους συνέπειες, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Η υπουργός Δημόσιας Τάξης Ολγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη. Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ" είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν».

Το κτίριο του «ΣΚΑΪ» επισκέφτηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, δυστυχώς έχει παρενέργειες. Είναι σημαντικό να πέσουν οι τόνοι».

Την καταδίκη τους εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, το Κίνημα Αλλαγής, το Ποτάμι κ.ά.

Σε ανακοίνωσή του για τη βομβιστική επίθεση, ο όμιλος «ΣΚΑΪ» αναφέρει ότι «το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ».

Αργότερα το βράδυ, ο πρόεδρος του Ομίλου Γ. Αλαφούζος σε δήλωσή του είπε πως «δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΪ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά σε έντονο ύφος πως «ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας...».

  • Τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» καταδικάζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάραστασή του στους εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς του σταθμού. Επίσης η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου. Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ