Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019
Ψηφίζεται σήμερα, σηματοδοτεί την επίθεση διαρκείας στο λαό

Ολοκληρώνεται σήμερα με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, τα μεσάνυχτα, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο οποίος σηματοδοτεί την επίθεση διαρκείας σε βάρος του λαού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Χτες, τέταρτη μέρα της συζήτησης, συνεχίστηκε το γνωστό σκηνικό των προηγούμενων ημερών, του σκυλοκαβγά ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, στα επιμέρους, για να τονιστούν οι κάλπικες διαχωριστικές τους γραμμές και να κρυφτούν οι συγκλίσεις τους στον κοινό τους στόχο, την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης οι υπουργοί που παρέλασαν, με λαθροχειρίες και προπαγανδιστικά τερτίπια, προσπάθησαν να ενισχύσουν τα παραμύθια ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δείχνει την «αλλαγή σελίδας» και την «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης υπέρ των αδυνάτων, επιδιώκοντας να πείσουν ότι υπάρχει «υγιής» και «ανθρώπινος καπιταλισμός» και καταθέτοντας προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και της «υγιούς επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά της, η ΝΔ, φανερά στριμωγμένη από την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα ζητούμενα του κεφαλαίου, συνέχισε να εξαπολύει κατηγορίες για «ανικανότητα» προς την κυβέρνηση, παραθέτοντας το δικό της «μείγμα» διαχείρισης ως το πλέον συμφέρον για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στον αντίποδα, οι βουλευτές του ΚΚΕ, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, αποκάλυψαν πόσο βαθιά ταξικός και αντιλαϊκός είναι ο προϋπολογισμός, ο οποίος προσθέτει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος του λαού, υπονομεύει παραπέρα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ώρα που δίνει παραπέρα φοροελαφρύνσεις και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ανέδειξαν ότι στο πλαίσιο αυτού του συστήματος η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών θα παραπέμπεται στη «δευτέρα παρουσία» και ανέδειξαν την υπεροχή της πρότασης του ΚΚΕ για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ανάγκη να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ