Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ευάγγελος Β. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Καθηγητής ΕΜΠ

Το ιστορικό καθήκον του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας είναι η ανατροπή των παραγωγικών σχέσεων στη χώρα με στόχο την απελευθέρωση και την εκτίναξη της παραγωγής, της τεχνολογίας και του επιπέδου ζωής του λαού, δηλαδή τον πραγματικό σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ζούμε την αυταπάτη της συνεχούς, σταδιακής και ειρηνικής βελτίωσης των όρων και των συνθηκών ζωής των εργαζομένων μέσα στα πλαίσια του σημερινού συστήματος που μπορεί να οδηγήσει τάχα στον σοσιαλισμό. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών χωρών οδήγησε στην αμφισβήτηση του κομμουνιστικού κινήματος και κατά συνέπεια στην αποχώρηση από τις γραμμές του ΚΚΕ πολλών μελών και στελεχών του με στόχο την στήριξη του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Από το Δημοψήφισμα του 2015 ζούμε την απόδειξη του γεγονότος ότι ένα τέτοιο ειρηνικό πέρασμα είναι μια αυταπάτη.

Η μόνη λύση σε όλα τα παραπάνω είναι ο ξεσηκωμός των εργαζομένων και η ανατροπή του σημερινού καθεστώτος με στόχο την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας. Ο πολιτικός φορέας που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα, με βάση το Πρόγραμμά του από το 19ο Συνέδριό του.

Σαφές όμως είναι και το γεγονός ότι για να γίνει πράξη αυτή η βούληση απαιτείται μια αναλυτική πρόταση προς τον Ελληνικό λαό που θα του επιτρέψει να αντιληφθεί τα απαιτούμενα βήματα για την επίτευξή του και να ταχθεί στον στόχο αυτό με το μυαλό και την ψυχή του. Αυτή η πρόταση μπορεί να στηρίζεται στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ και πρέπει να έχει κάποιους βασικούς άξονες που θα επιτρέψουν την επιβίωση της ανατροπής και την εξέλιξή της χωρίς τα παρατράγουδα που οδήγησαν στην απομάκρυνση των εργαζομένων από την εξουσία στα σοσιαλιστικά κράτη και την επακόλουθη κατάρρευσή τους. Οι άξονες αυτοί είναι:

-- Η αμυντική θωράκιση της χώρας, χωρίς την εξάρτησή της από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ

-- Η οργάνωση της αγροτικής και μεταποιητικής καταρχήν βιομηχανικής παραγωγής

-- Η αυτοδύναμη οργάνωση της Υγείας, η φαρμακοβιομηχανία και η ιατρική περίθαλψη

-- Η παραγωγή καινοτομίας και τεχνολογίας που θα επιτρέψει εξαγωγές και μείωση του κόστους παραγωγής

-- Η προσπάθεια διατήρησης συμμαχιών ή τουλάχιστον ουδετερότητας από όσο γίνεται πιο πολλά κράτη

Ποιος θα καταφέρει να εξειδικεύσει αυτό το πρόγραμμα; Αυτό είναι το ιστορικό καθήκον του πιο πρωτοπόρου κομματιού της ελληνικής διανόησης, των κομμουνιστών και των οπαδών του ΚΚΕ, που μπορεί και να μελετήσει τα παραπάνω προβλήματα και να προσφέρει επιστημονικά τεκμηριωμένες λύσεις. Με τον τρόπο αυτό, το ΚΚΕ θα αποκτήσει έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο, στο ήδη ρεαλιστικό του πρόγραμμα, διευρύνοντας την αποδοχή και την αίγλη του στους εργαζόμενους.

Με τον τρόπο αυτό, όλος αυτός ο κόσμος της Αριστεράς που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Συνασπισμό στο παρελθόν και που προέρχεται από τις τάξεις του ΚΚΕ ή από άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθώς επίσης και όλοι οι Αριστεροί που είναι ανένταχτοι ή ενταγμένοι σε άλλα αριστερά σχήματα, και που ο πόθος τους είναι η ανατροπή του σημερινού συστήματος με στόχο την κομμουνιστική προοπτική, θα βρουν στο ΚΚΕ τον εκφραστή και οργανωτή αυτής της εξέγερσης και ανατροπής.

Βέβαια, το θέμα δεν σταματά εκεί: Κάθε εργαζόμενος που βλέπει μέρα με τη μέρα να συρρικνώνεται το βιοτικό του επίπεδο αλλά και οι προοπτικές που όντως έχει μέσα στο σύστημα αυτό, θα βρει στο εξειδικευμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΚΚΕ την πρόταση που οδηγεί τη χώρα στη μοναδική διέξοδο από την κρίση που την ταλανίζει και θα πάρει στα χέρια του αυτή την υπόθεση.

Ολόκληρη η δήλωση υπάρχει στο portal «902.gr» (https://www.902.gr/eidisi/politiki/177228/dilosi-toy-eyaggeloy-v-hristoforoy)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ