Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Γιάννης Γ. ΑΓΓΕΛΟΥ

Συνταγματάρχης (ΜΧ) ε.α., ΜΒΑ, MS'c

Συντάσσομαι με το ΚΚΕ, πλάι στον δοκιμαζόμενο λαό μας

Επί 25 χρόνια ως Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς στο Οπλο του Μηχανικού, έδωσα όλο μου το είναι από τις διάφορες θέσεις που υπηρέτησα και αποστρατευόμενος ένιωσα ιδιαίτερα γεμάτος και πως έκλεισα έναν κύκλο με επιτυχία, πέρα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπήρξαν, σε ανθρώπινο και επαγγελματικό επίπεδο. Αποστρατευόμενος το 2007 ενεπλάκην ενεργά στην πολιτική ζωή από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκα ιδεολογικά από το 1976, πιστεύοντας πως μπορώ να προσφέρω. Οι εθνικές εκλογές του 2009 ήταν το αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που προδόθηκε και εξευτελίστηκε. Τα γεγονότα είναι σε όλους, λίγο ως πολύ, γνωστά. Η χώρα οδηγήθηκε στη λαιμητόμο των μνημονίων. Αυτή η πολιτική ήταν πέρα από τα πιστεύω μου και προσπάθησα να διατυπώνω κάθε φορά τις αντιρρήσεις και ενστάσεις μου. Απευθυνόμουν εις ώτα μη ακουόντων...

Από το 2012, ουσιαστικά και τυπικά, παραμένω ανέστιος πολιτικά, μετά την επιστολή1 που έστειλα στον Γραμματέα του τότε ΠΑΣΟΚ, ενός Κινήματος που υπηρέτησα με πίστη και ανιδιοτέλεια, χωρίς να παρεκκλίνω από τις αρχές μου και τα πιστεύω μου, από το 1976. Αρκετά όλα αυτά τα χρόνια για να οδηγηθώ στην οριστική μου αποχώρηση. Υπεραρκετά για να συνειδητοποιήσω όλο το παιχνίδι.

Η περίοδος από το 2012 μέχρι σήμερα, υπήρξε περίοδος περισυλλογής, μελέτης, συζητήσεων και επαναπροσδιορισμού σε όλα τα θέματα, αναλογιζόμενος τι συνέβη στην κοινωνία και το λαό μας, το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι του μόχθου, τη μετανάστευση των νέων μας σε άλλες χώρες, που ζητούν επιστήμονες και τους στερούν από τον τόπο μας, ως αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών που ακολούθησαν τα κόμματα εξουσίας. Ολα τα βάρη στο λαό, όλες οι αδιέξοδες πολιτικές που ακολούθησαν άλλοι, φορτώθηκαν στο μόνιμο υποζύγιο, τον εργαζόμενο και συνταξιούχο. Και ταυτόχρονα συνεχίζεται το ξεπούλημα, έναντι ευτελών τιμημάτων, της δημόσιας περιουσίας, οδηγώντας σε ασφυξία τους πάντες και τα πάντα.

Η λαϊκή κατοικία δοκιμάζεται, αφού απαίτηση των ξένων είναι να εκπλειστηριαστούν τα πάντα, στη λογική της εξαφάνισης της μικρής ιδιοκτησίας. Αλυσοδέθηκε ο τόπος μας στο άρμα των δανειστών και τοκογλύφων, που απομυζούν τη χώρα και της αποστερούν κάθε δικαίωμα στοιχειώδους ανάπτυξης και ευημερίας. Στο πολιτικό σκηνικό αναφύονται κόμματα - αναχώματα, που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν να σταματήσουν το γιγάντεμα του λαϊκού κινήματος και να αποτρέψουν τη στροφή του κόσμου προς το μοναδικό κόμμα που από την αρχή, όχι μόνο της κρίσης αλλά πολύ νωρίτερα, είχε καταγγείλει όλα αυτά τα φαινόμενα και είχε «δει» προς τα πού πήγαινε όλη αυτή η επίπλαστη ευδαιμονία, το ΚΚΕ.

Ολες αυτές οι σκέψεις, όλες αυτές οι αγωνίες, με οδηγούν να συνταχθώ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να ενώσω τις δυνάμεις και τη φωνή μου, τις γνώσεις και την εμπειρία μου, στο μεγάλο αγώνα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του, όχι μόνο για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες, αλλά και για τις μάχες της καθημερινότητας, δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μας. Οι αγώνες που έρχονται και θα δοθούν απαιτούν συστράτευση και τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαϊκού κινήματος, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει αυτή τη λαίλαπα και θα ανατραπούν οι πολιτικές της εξαθλίωσης.

Με την επιστολή μου αυτή, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ζητώ την ενεργοποίησή μου, όπου ο Γραμματέας και το Κόμμα πιστεύουν ότι μπορώ να προσφέρω καλύτερα.

Με συντροφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

1. http://odofragma-skas.blogspot.com/2012/03/blog-post_6813.html

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αγαπάμε την Ελλάδα και τον λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας...» (2022-04-02 00:00:00.0)
Πρόλογος ευγνωμοσύνης (1999-12-04 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό (1999-09-03 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον τούρκικο λαό (1999-08-28 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό (1999-08-24 00:00:00.0)
"Σβέικ" - καραβάνι ειρήνης (1996-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ