Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Πάιατ - Κατρούγκαλου

Νέα επίσκεψη πραγματοποίησε χτες στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ. Βασικός σκοπός της συνάντησής του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο, να επιβεβαιώσουν - καθώς οι εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα «τρέχουν» - τη στήριξή τους στην ευρωατλαντικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών.

Δίνοντας το «στίγμα» της συνάντησης, λίγο πριν η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι Τζ. Πάιατ και Γ. Κατρούγκαλος συζήτησαν τον «περιφερειακό ρόλο» της Ελλάδας (στην προώθηση βασικά των σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή) και συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι η συμφωνία συμβάλλει στη «σταθερότητα» στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, οι Πάιατ και Κατρούγκαλος συζήτησαν τα επόμενα βήματα του «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, που εγκαινιάστηκε στα μέσα Δεκέμβρη στην Ουάσιγκτον, και πλέον συνεχίζεται σε επίπεδο διμερών επιτροπών ανά αρμόδιο υπουργείο, με έμφαση σε τομείς όπως η Ενέργεια, η στρατιωτική συνεργασία και η περιφερειακή «ασφάλεια», και με συνέχιση του τέτοιου διαλόγου σε επίπεδο κυβερνητικών στελεχών μέσα στο 2019 στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ