Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ

Αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ., στο λιμάνι του Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Βόλου ενάντια στην παρουσία του πλοίου «USS Carson City», του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. Το αμερικανικό πλοίο συμμετέχει στην άσκηση υπό την επωνυμία «Alexander the Great 19», η οποία ξεκίνησε στην ευρύτερη ζώνη του Παγασητικού, με επίκεντρο τα Γλαφυρά Βόλου, και επισήμως διαρκεί μέχρι τις 12 Γενάρη. Στόχος της άσκησης, όπως αναφέρεται, είναι «η διεξαγωγή συνεκπαίδευσης Ελέγχου και Διοίκησης σε επίπεδο Τάγματος και επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε επίπεδο Λόχου μεταξύ Πεζοναυτών Ελλάδος και ΗΠΑ με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών».

Το πλοίο φέρεται να μετέφερε 300 πεζοναύτες της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (22 Marine Expeditionary Unit - MEU) των ΗΠΑ, που θα συνεκπαιδευτούν με προσωπικό της ελληνικής 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ενώ στην άσκηση αναμένεται να πάρουν μέρος επίσης ελληνικά και αμερικανικά ελικόπτερα και προσωπικό που συνεκπαιδεύονται εδώ και πέντε μήνες περίπου στο Στεφανοβίκειο.

Η εν λόγω άσκηση και γενικότερα οι συνεκπαιδεύσεις αμερικανικών και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων αποδεικνύουν την ολοένα και πιο στενή πρόσδεση της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή, και έρχονται να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις του πρόσφατου «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Να μη γίνει ο Βόλος ορμητήριο των ΗΠΑ

Στο κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση, που απευθύνει προς τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται άμεσα και με τον πιο περίτρανο τρόπο η καταγγελία της ΕΕΔΥΕ (παράρτημα Βόλου), που στη σύσκεψη φορέων στις 31/10/2018 είχε επισημάνει ότι η παρουσία περιορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ' αυτούς.

Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς.

Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, οι οποίες δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορά της αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα, γίνονται επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και την περιοχή μας».

Κάλεσμα στους συνταξιούχους της περιοχής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ