Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ρωσικό πολεμικό πλοίο παρακολουθεί τις κινήσεις αμερικανικού

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το ρωσικό πλοίο περιπολίας «Pitlivi» παρακολουθεί τις δραστηριότητες του αμερικανικού αποβατικού πλοίου «USS Fort McHenry», το οποίο κατέπλευσε στη Μαύρη Θάλασσα το βράδυ της Κυριακής, ενώ χτες είχε αγκυροβολήσει στο ρουμανικό λιμάνι της Κονστάντσα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι το ρωσικό πλοίο περιπολίας «ελέγχει συνολικά τις ενέργειες» του «Fort McHenry», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από το βράδυ της 6ης Γενάρη 2019, ενώ το πρωί της 7ης Γενάρη μπήκε στο ρουμανικό λιμάνι της Κονστάντσα.

Η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας Μαύρης Θάλασσας έχει οξυνθεί με πρόσχημα και το επεισόδιο στα Στενά Κερτς, που ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα, όπου στις 25 Νοέμβρη συνελήφθησαν 24 Ουκρανοί ναύτες και κατασχέθηκαν τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, με την κατηγορία της παραβίασης των ρωσικών συνόρων. Οι κινήσεις του αμερικανικού Ναυτικού έρχονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Ουκρανίας κάνει εκκλήσεις στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις να αυξήσουν τις πιέσεις στη Ρωσία. Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός και εθνικιστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις σποραδικές επιθέσεις στην Ανατολική Ουκρανία στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (που είναι αστικά καθεστώτα που θέλουν μεγαλύτερη σύνδεση με τη Ρωσία) και παραβιάζουν συνεχώς και την τελευταία κατάπαυση πυρός που είχε συμφωνηθεί για τις γιορτές από τις 29 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ