Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Συνάντηση με στελέχη της «Tesla»

Το πλούσιο ενεργειακό δυναμικό των ελληνικών νησιών φαίνεται πως έχει βάλει στο «μάτι» η αμερικανική «Tesla», όμιλος που αναπτύσσει εκτός από συστήματα ηλεκτροκίνησης οχημάτων και μεθόδους αποθήκευσης και παραγωγής «πράσινης» Ενέργειας.

Στελέχη της εταιρείας συναντήθηκαν χτες με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, «να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη στρατηγική απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα των νησιών της χώρας και κυρίως όσων δεν διασυνδεθούν τα επόμενα χρόνια με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επιπλέον ανάγκες για την αποθήκευση της Ενέργειας που παράγουν τα μεγάλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, που προωθούνται στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για τη μείωση χρήσης των ορυκτών καυσίμων, που ανοίγουν νέα «χρυσωρυχεία» κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα επίσης με τη σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με την "Tesla" μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής, γεγονός που υπογράμμισαν και τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, εκδηλώνοντας έντονο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που προωθεί το υπουργείο για τα "έξυπνα" και "ενεργειακά" νησιά». Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και οι στόχοι της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων στη χώρα μας.

Οπως φαίνεται, μετά τη δημιουργία προϋποθέσεων για επενδύσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να μοιράσει την «τράπουλα» και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να μην αφήσει έτσι κανέναν μεγάλο «παίκτη» παραπονεμένο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ