Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Κρίσιμο ερώτημα για το λαό το «ανάπτυξη για ποιον»

Ο Ν. Γόντικας και η Β. Τζέκου
Ο Ν. Γόντικας και η Β. Τζέκου
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κορίνθου την περασμένη βδομάδα, για την παρουσίαση των υποψηφίων για το Περιφερειακό Συμβούλιο από το νομό Κορινθίας.

Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσίασαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας και η υποψήφια δήμαρχος Κορίνθου Βιβή Τζέκου.

Ο Ν. Γόντικας απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογικές μάχες του Μάη και ανέδειξε ότι «οι αντίπαλοί μας κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ανάπτυξη. "Ανάπτυξη με μεγάλα έργα" λέει ο κ. Νίκας, ο εκλεκτός της ΝΔ. "Ανάπτυξη στην πράξη" λέει ο κ. Δέδες, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. "Υγιή ανάπτυξη" λέει ο κ. Τατούλης, που αφού πέρασε και υπηρέτησε όλα τα κόμματα, αφού "έφαγε πόρτα" τώρα από όλους, το παίζει ανεξάρτητος. Δεν λένε όμως κουβέντα για τα κρίσιμα για το λαό ερωτήματα. Ανάπτυξη από ποιον και για ποιον;».

Συμπλήρωσε ότι «οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης η "Motoroil" επεκτάθηκε με 8 νέες μεγάλες δεξαμενές. Η "Fulgor" διπλασίασε την παραγωγική της δυναμικότητα (από 30.000 τόνους μέταλλο το χρόνο λιώνει 60.000 τόνους)... Με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών φτιάχνονται τα καλώδια για την ηλεκτρική διασύνδεση με τα νησιά, για τη διασύνδεση Κρήτης - Πελοποννήσου, Ρίου - Αντιρρίου. Την ώρα που εκατοντάδες μικρομάγαζα στην Κόρινθο βάζουν λουκέτο, σηκώθηκε το Mall στην πρώην Σωληνουργία, εκεί που σκοτώθηκαν πριν λίγα χρόνια εργάτες. Την ίδια περίοδο τελείωσε η Ολυμπία Οδός, που πληρώθηκε αδρά από το λαό και ξαναπληρώνεται με τα υπέρογκα διόδια, με τις κακοτεχνίες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις πλημμύρες. Αυτά τα έργα, αυτήν την ανάπτυξη τη στήριξαν, την ψήφισαν και την υλοποίησαν όλοι μαζί στην Περιφέρεια και στο δήμο».

Και έθεσε το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: «Αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά, ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή».

Οι πρώτοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν

Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πελοποννήσου για το Περιφερειακό Συμβούλιο από το νομό Κορινθίας είναι:

Δημήτρης Αδαμόπουλος, ετών 71, συνταξιούχος γεωπόνος της Διεύθυνσης Γεωργίας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Πολιτικού Προσωπικού Νομού Κορινθίας.

Μιχάλης Καρακάσης, ετών 52, μηχανικός, εργαζόμενος στο εργοστάσιο παράγωγης καλωδίων «Fulgor» και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Κορινθίας «Ηφαιστος».

Γιάννης Κελλάρης, ετών 49, εργαζόμενος στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σικυωνίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Κική Νανοπούλου, ετών 41, έμπορος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου.

Παναγιώτης Σπηλιώτης, ετών 36, εργαζόμενος στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου «Μουρίκης» και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Φρόσω Τσαρμπού, ετών 36, ιδιωτικός υπάλληλος, Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ