Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Από σήμερα οι κινητοποιήσεις στη Ρόδο ενάντια στην επιβολή νόθων και εργοδοτών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Με πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης, συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας κλιμακώνουν τη δράση τους, διαδίδοντας πλατιά την απαίτηση για «συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», μπροστά στη νέα προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει μια καρικατούρα «συνεδρίου», με νόθους και εργοδότες, αυτήν τη φορά σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου.

Καθώς πλέον η Ρόδος βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία και τις πρακτικές της, εργατικές οργανώσεις καλούν σήμερα, Τετάρτη, σε συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου, στην πλατεία Κύπρου, στις 7 μ.μ. και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Για αύριο, Πέμπτη, έχουν προαναγγείλει κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ», που έχει οριστεί ως τόπος διεξαγωγής του «συνεδρίου».

Στις κινητοποιήσεις, μαζί με τους δεκάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, θα συμμετάσχουν πλήθος συνδικαλιστών από συνδικάτα όλης της χώρας, ενώ καθημερινά απευθύνεται κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους και το λαό της Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδικαλιστές από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα συνέχισαν και χτες τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, συζήτησαν με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του νησιού και οικοδόμους που δουλεύουν στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, στην υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ρόδου και με σπουδαστές στη Σχολή Μετεκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού.

Από την αναχώρηση συνδικαλιστών από το λιμάνι του Πειραιά, για να συμμετάσχουν στις εργατικές κινητοποιήσεις στη Ρόδο
Από την αναχώρηση συνδικαλιστών από το λιμάνι του Πειραιά, για να συμμετάσχουν στις εργατικές κινητοποιήσεις στη Ρόδο
Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η σημερινή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, αντικειμενικά γίνεται μέρος της σημαντικής αυτής μάχης ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις εργατοπατέρων και εργοδοσίας σε βάρος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναχώρηση χτες από τον Πειραιά

Χτες το απόγευμα, συνδικαλιστές από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για τη Ρόδο, προκειμένου να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιδίωξη της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο με νόθους και εργοδότες.

«Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», ήταν το σύνθημα που σηματοδότησε την αναχώρησή τους, ενώ Ομοσπονδίες και συνδικάτα άνοιξαν τα πανό και τις σημαίες τους στο κατάστρωμα του πλοίου.


Από τη συζήτηση με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Ρόδου
Από τη συζήτηση με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ