Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΥΑΠΕ)
Νέα σημαντική ενίσχυση για το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΕΑΚ

Ακόμα πιο ενισχυμένο βγήκε το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) από το 8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο της ΕΑΚ ενισχύθηκε κατά 65% σε ψήφους και κατά 40% σε έδρες, ενώ πήρε το 34,4% του συνόλου των ψηφισάντων.

Αναλυτικότερα, στο Συνέδριο νομιμοποιήθηκαν 41 Σωματεία απ' όλες τις Περιφέρειες, με 312 αντιπροσώπους. Οι ψηφίσαντες ανήλθαν στους 296.

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ:

Η ΕΑΚ πήρε 102 ψήφους και 14 έδρες (από 62 ψήφους και 10 έδρες στο 7ο Συνέδριο το 2016).

Η «Περιφερειακή Συμμαχία» (ΔΑΚΕ) πήρε 64 ψήφους και 9 έδρες. Η ΠΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 25 ψήφους και 3 έδρες (από 53 ψήφους και 9 έδρες). Η «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) 41 ψήφους και 5 έδρες (από 41 ψήφους και 7 έδρες). Η «Συσπείρωση» (ΜΕΤΑ) 27 ψήφους και 4 έδρες (από 28 ψήφους και 5 έδρες). Η ΕΕΑΚ 27 ψήφους και 3 έδρες (από 24 ψήφους και 4 έδρες). Η «Αριστερή Παρέμβαση» 8 ψήφους και 1 έδρα.

Αντίστοιχα για αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ:

Η ΕΑΚ πήρε 104 ψήφους και έβγαλε 7 αντιπροσώπους (από 69 ψήφους και 4 αντιπροσώπους).

Η «Περιφερειακή Συμμαχία» (ΔΑΚΕ) 68 ψήφους και 4 αντιπροσώπους. Η ΠΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 25 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (από 66 ψήφους και 4 αντιπροσώπους). Η «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) 35 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (από 40 ψήφους και 3 αντιπροσώπους). Η «Συσπείρωση» (ΜΕΤΑ) 27 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (από 28 ψήφους και 3 αντιπροσώπους). Η ΕΕΑΚ 27 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (από 24 ψήφους και 2 αντιπροσώπους). Η «Αριστερή Παρέμβαση» 8 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΑΚ σημειώνει ότι τα αποτελέσματα αναδείξανε τη θέληση των εργαζομένων «να συνεχίσουμε το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τα δικά μας αιτήματα, για τις δικές μας ανάγκες. Στο 8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας οι αντιπρόσωποι με συντριπτική πλειοψηφία ενέκριναν την αγωνιστική δράση, τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό, το Διεκδικητικό Πλαίσιο και τον Προϋπολογισμό. Με δυνατή φωνή απαιτήσανε να συνεχίσουμε τον δρόμο που χαράξαμε και καταφέραμε να δώσουμε ώθηση στη δράση όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων των Περιφερειών. Μέσα σ' ένα καλά οργανωμένο Συνέδριο με πλούσιο διάλογο, οι αντιπρόσωποι κατέθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, αναγνώρισαν τη δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα».

Η ΕΑΚ χαιρετίζει «όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, όλους όσοι στάθηκαν κόντρα στη λάσπη, το ψέμα και τη συκοφαντία, κόντρα στις πιέσεις και τις παρεμβάσεις των περιφερειακών αρχών».

Αρχαιρεσίες σωματείων
  • Κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της στις αρχαιρεσίες της Ενωσης Εργαζομένων Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, που θα διεξαχθούν από τις 11 έως τις 13 Απρίλη, απευθύνει η ΔΑΣ. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στη θητεία της στη διοίκηση της Ενωσης, «ανέδειξε τους στόχους των εκδοτών, που με την παύση λειτουργίας της "Ευρώπης", ήθελαν να ξεφορτωθούν χρέη και εργαζόμενους και να δημιουργήσουν ένα ευέλικτο και φθηνό εργατικό δυναμικό», έδωσε βάρος «στην καλύτερη οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων», οργάνωσε συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες, «με στόχο τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την αποτροπή απολύσεων, την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας, την εξασφάλιση των όποιων δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας και για τους ευέλικτους - εργολαβικούς συναδέλφους μας».
  • «Στις 18 Απρίλη, μέρα των εκλογών του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ στην κάλπη, βάζουμε εμπόδια σε όλες τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του ενιαίου ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ, των νεοεργοδοτικών και των ακροδεξιών αβανταδόρων της διοίκησης της εταιρείας»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει στους εργαζόμενους η ΔΑΣ, ενόψει των αρχαιρεσιών του Σωματείου. Παράλληλα, καταγγέλλει την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) για τον εκφυλισμό της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την περασμένη Πέμπτη, με τον πρόεδρο του Σωματείου να μιλά επί δύο ώρες, ώσπου οι εργαζόμενοι που παρέμεναν στην αίθουσα να μετριούνται στα δάχτυλα.
  • Κάλεσμα στήριξής της στις εκλογές του Σωματείου Καθαριστριών Δημοτικών Σχολείων Αθήνας, στις 6/4 (10 π.μ. - 7 μ.μ.) και 7/4 (10 π.μ. - 6 μ.μ.) στο ΕΚΑ, απευθύνει η ΔΑΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ