Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Κινητοποιήσεις σε Γιάννενα και Τρίπολη

Σε 4ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, διεκδικώντας την καταβολή των ενσήμων που οφείλει η εργοδοσία καθώς και το επίδομα γάμου, το οποίο αυθαίρετα περιέκοψε από τις μισθοδοσίες τους από το Φλεβάρη και μετά. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες, με παρέμβαση στη διεύθυνση του εργοστασίου, και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει τις κινητοποιήσεις τους, μέσα από Γενική Συνέλευση, μετά από πρόταση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού. Παράλληλα, η Σωματειακή τους Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα «να απαιτήσουν τώρα άμεση καταβολή του επιδόματος γάμου που η εργοδοσία το έκοψε από τη μισθοδοσία του Φλεβάρη λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού».

Οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα έχουν συντονίσει την αγωνιστική τους δράση με τους συναδέλφους τους στο ΚΔΑΥ της Τρίπολης. Εκεί οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν χτες στάσεις εργασίας που θα συνεχιστούν σήμερα (10 π.μ. έως 2 μ.μ.), διεκδικώντας την καταβολή τριετιών και επιδομάτων. Στις μισθοδοσίες τους από το Φλεβάρη και στο εξής οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν πως τριετίες και επιδόματα δεν υπολογίζονται όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα να τους καταβάλλονται ψαλιδισμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ