Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ

Σε 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 5/4 (10 π.μ. έως 2 μ.μ.) και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην οδό Φράγκων, καλεί το Σωματείο εργολαβικών καθαριστών και φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, διεκδικώντας την παραμονή των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οπως αναφέρει, για ακόμα μία φορά οι θέσεις εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ βρίσκονται «στον αέρα». Στις 30/4 λήγει η σύμβαση έργου της εταιρείας με το ΑΠΘ και άλλος εργολάβος αναλαμβάνει το έργο. Αλλάζουν οι εργολάβοι, ζητώντας παραιτήσεις των εργαζομένων και να υπογράψουν νέα σύμβαση χάνοντας όλα τα δικαιώματα.

Την Παρασκευή έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΕΠΕ με το ΑΠΘ και τους δύο εργολάβους. Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης (εργολαβίες) προς ιδιώτες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ