Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Και πάλι πρώτη δύναμη η ΕΣΑΚ Λογιστών

Διήμερο σεμινάριο της ΠΟΛ με θέμα τις διαδικασίες μετάβασης στο ευρώ

Πρώτη δύναμη και μάλιστα με ενίσχυση των δυνάμεών της (και όχι δεύτερη όπως γράψαμε χτες από λάθος) αναδείχτηκε και πάλι η ΕΣΑΚ Λογιστών στις αρχαιρεσίες του κλάδου που πραγματοποιήθηκαν με την ολοκλήρωση του 20ού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ). Στις αρχαιρεσίες στις οποίες ψήφισαν 65 αντιπρόσωποι, η ΕΣΑΚ έλαβε 39 ψήφους έναντι 35 στο προηγούμενο συνέδριο κρατώντας τις επτά έδρες που είχε. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 14 ψήφους έναντι 12 στο προηγούμενο και δύο έδρες, η Αυτόνομη Παρέμβαση 6 ψήφους, διατηρώντας τις δυνάμεις της (και μία έδρα), η Ριζοσπαστική Παρέμβαση - Αριστερή Κίνηση - Ενωση Εργαζομένων έλαβε έξι ψήφους, όσες και στο προηγούμενο συνέδριο και μία έδρα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο διατυπώνεται η θέληση των λογιστών μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για το σταμάτημα του πολέμου, την απεμπλοκή της χώρας μας και την προάσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Συζητήθηκαν ακόμα τα τρέχοντα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι εργασιακές σχέσεις κ.ά. Επίσης, το συνέδριο ασχολήθηκε με τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου και ιδίως αυτά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και απαίτησαν την κατάργηση του Ν. 2515/97, του ΠΔ 340/98 και όλων εκείνων των διατάξεων που επιβάλλουν στους λογιστές κυρώσεις για ευθύνες που δεν τους ανήκουν.

Διήμερο σεμινάριο της ΠΟΛ

Διήμερο σεμινάριο διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τις 20 και 22 Νοέμβρη από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 10.00 το βράδυ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52), με θέματα τη διαδικασία μετάβασης στο ευρώ από 1.1.2002, υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, του ΚΒΣ και του ΦΠΑ και την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων. Το κόστος για τα μέλη είναι 10.000 δρχ. και για τα μη μέλη 20.000 δρχ. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθύνεται στα τηλέφωνα 3835.093, 3802.923 και 3810.081.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ