Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αποκηρύσσει «καθαρά» τις κινητοποιήσεις

Το πραγματικό της πρόσωπο άφησε να φανεί χτες η ηγεσία της ΝΔ στρεφόμενη ευθέως κατά και αποκηρύσσοντας τους αγώνες των αγροτών, για τα συμφέροντα των οποίων κατά τ' άλλα κόπτεται υποκριτικά και δημαγωγικά.

Θορυβημένη προφανώς από τη χτεσινή «απροσδόκητη» κάθοδο των αγροτών στους δρόμους του αγώνα και της ζωής, η Ρηγίλλης έσπευσε να «μαζέψει» τις ερμηνείες που είχαν δοθεί από ορισμένα ΜΜΕ ότι τάχα στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών και να επαναβεβαιώσει ξεκάθαρα ότι είναι κόμμα της «τάξης». Ο Θ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι «η ΝΔ δε συμφωνεί με τρόπους διεκδίκησης κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων», επαναφέροντας έτσι στο προσκήνιο τη φασίζουσα θεωρία του «κοινωνικού αυτοματισμού» και σπεύδοντας να πάρει τη θέση της στο αντιαγροτικό μέτωπο. Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών ο εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε ότι πρόκειται για «πάγια θέση της ΝΔ» και υπενθύμισε τη στάση του κόμματός του στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1998...

Από την άλλη επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγροτών ότι τάχα «σκύβει πάνω στα προβλήματά τους», προσέφυγε στην κωμική έκκληση προς τον Κ. Σημίτη «να σπεύσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να απαιτήσει και να επιτύχει ρυθμίσεις προς το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρ. Παυλόπουλος είπε (στο «Σκάι») ότι «η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επικροτήσει κινητοποιήσεις οι οποίες είναι εναντίον της έννομης τάξης και θα δημιουργούσαν προβλήματα στο ίδιο το κοινωνικό σύνολο»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ