Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ομολογίες... ψεμάτων

Τα ψέματα μπέρδεψε... χτες το πρωί ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης στην εκπομπή του Λυκούργου Κομίνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι φέτος θα υπάρξει ανατροπή στο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών και αμέσως μετά σα να ξέχασε... τι προανέφερε, είπε ότι η τιμή στο βαμβάκι δε θα είναι πολύ μακριά από την περσινή.

Ο Βαγ. Αργύρης δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Πιθανόν να έχουμε φέτος ανατροπή στο εισόδημα του παραγωγού στο βαμβάκι σε σχέση με πέρυσι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να περιφρουρήσουμε την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή κάνουμε τα πάντα για να μπορέσει ο παραγωγός να απολαύσει όσο γίνεται αυτά που θα έπαιρνε αν αφήναμε τα πράγματα ελεύθερα». Και ακολούθως πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ο παραγωγός παίρνει 225 δραχμές, την ελάχιστη προκαταβολή που έχει το σύστημα. Στο τέλος της περιόδου όταν εκκοκκιστεί όλο το βαμβάκι και ζυγιστεί η ποσότητα της Ελλάδας και της Ισπανίας, τότε μπορεί να πει κάποιος την τιμή. Δε θα είναι πολύ μακριά η τιμή από αυτή που ήταν και πέρυσι».

Για κακή του τύχη όμως στην ίδια εκπομπή συμμετείχε και ο Βαγ. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο όποιος αμέσως μετά, έβαλε στη θέση του τον υφυπουργό: «Χρησιμοποιεί τρικάκια ο υφυπουργός.... Ηρθε την προηγούμενη βδομάδα εδώ στην Καρδίτσα και είπε ότι το βαμβάκι θα έχει 310 δρχ. και το βαμβάκι το πουλάμε 210 δραχμές. Μέχρι προχθές έλεγε ότι η παραγωγή δε θα ξεπεράσει το ένα τρακόσα και ότι η τιμή θα είναι 310 δραχμές το κιλό. Σήμερα που είναι τρεις χιλιάδες τρακτέρ στο δρόμο αρχίζει σιγά - σιγά να "τα μαζεύει".

Δεν πιστεύουμε πλέον στα ψέματα, γιατί αυτά που λέει τώρα ο κύριος Αργύρης, τα λέει εδώ και δυο μήνες. Στη συνέχεια τα αναιρεί και μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Αυτά που θα πει πάλι ψέματα θα είναι. Εχουμε προηγούμενο. Δυο μήνες δεν κάνει άλλη δουλιά από το να λέει 310, 270... Το παράξενο είναι η τακτική του υφυπουργού, ενώ ο ίδιος υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση -να έχουν δύο τιμές τα βαμβάκια- ήρθε εδώ και λέει: "Μα, παιδί μου πώς γίνεται αυτό το πράγμα, να δίνετε βαμβάκι με 60 δρχ.;" Μας κορόιδευε και από πάνω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ