Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΚΥΔΡΑ
Η θέση των μικρομεσαίων αγροτών είναι με το ΚΚΕ

Σε προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ο Ρ. Μαρούδας
Ο Ρ. Μαρούδας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Σκύδρας, με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Κόμμα. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γιάννης Σουμελίδης, υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Αλέκος Ουγγρίνος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Μάνος Κανάκης, δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας και εκ νέου υποψήφιος.

Στα προβλήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, ο Ρίζος Μαρούδας. Οπως είπε, «οι συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, είναι ολοφάνερες σε όλη τη χώρα, όπως και στην Πέλλα, με τις αγωνιστικές αντιδράσεις και το μπλόκο στο Γυψοχώρι. Στοχεύουν ξεκάθαρα στη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγα χέρια, στήνουν τις παγίδες της συμβολαιακής γεωργίας, προωθούν τις διεπαγγελματικές, τις ομάδες παραγωγών, που λανσάρονται από ΕΕ - κυβερνήσεις ως λύση στα προβλήματα των αγροτών.

Την ίδια ώρα που τα αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα, και λόγω του εμπάργκο, πουλιούνται με εξευτελιστικές τιμές, την ίδια ώρα έχουμε ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, η στάση των παρατάξεων στην Περιφέρεια και στους δήμους βρίσκεται σε αρμονία και απέναντι στα προβλήματα των αγροτών.

Η θέση των μικρομεσαίων αγροτών συμβαδίζει με την πρόταση του ΚΚΕ, όπου η εργατική τάξη και ο λαός θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, με κεντρικό σχεδιασμό και παραγωγικό συνεταιρισμό οι αγρότες θα μείνουν στη γη τους να παράγουν, θα έχουν τη δυνατότητα κάλυψης των διατροφικών αναγκών του λαού μας με ποιοτικά και φθηνά αγροτικά προϊόντα.


Οι αγρότες χρειάζεται να ενισχύσουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στην Περιφέρεια και τους δήμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ