Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κόκκινη ψήφος σε όλες τις κάλπες για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Σε αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σε σύσκεψη αυτοαπασχολούμενων γιατρών, οδοντογιατρών και φαρμακοποιών μίλησε την Κυριακή το απόγευμα ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Λίγες μέρες πριν φτάσουμε στις κάλπες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να σκεπάσουν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών η τεχνητή πόλωση, η άσφαιρη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η σκανδαλολογία.

Πρέπει να σκεφτούμε με βάση την πείρα μας ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε όλες τις κάλπες και γενικότερα στη ζωή μας. Πρέπει να σκεφτούμε ποιος πραγματικά εμποδίζει να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας, με βάση τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.

Δεν είναι δύσκολο να τον εντοπίσουμε. Οποιον τομέα της οικονομίας και όποιο θέμα κι αν εξετάσουμε, θα βρούμε απέναντί μας τους επιχειρηματικούς ομίλους, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ που τη στηρίζει.

Σκεφτείτε στον τομέα της Υγείας, και γενικότερα στην οικονομία, από ποιον παίρνει και σε ποιον δίνει σήμερα το αστικό κράτος τόσο στην Ελλάδα όσο και στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Παίρνει με τη φοροαφαίμαξη και τους άδικους έμμεσους φόρους από τους μισθωτούς, παίρνει από τους ελεύθερους επαγγελματίες με το μηδενικό αφορολόγητο και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Περικόπτει τις κρατικές δαπάνες Υγείας με τους κλειστούς προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και τα πρωτόκολλα. Δίνει φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών στους μεγάλους ομίλους, οι οποίοι καταβάλλουν λιγότερο από το 5% των ετήσιων φορολογικών εσόδων. Δίνει για στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ τόσα πολλά, ώστε να μνημονεύεται ως διεθνές παράδειγμα από τις ΗΠΑ.

Αυτή η πολιτική δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία. Η περικοπή κρατικών δαπανών για την Υγεία, η ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων και ο περιορισμός σε ένα υποτυπώδες πακέτο υπηρεσιών για την ακραία φτώχεια αποτελούν βασικές κατευθύνσεις οι οποίες στηρίζουν την προσπάθεια της ΕΕ στον διεθνή ανταγωνισμό με τα αντίπαλα κέντρα, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα.

Και φυσικά αυτά δεν αφορούν μόνο την τσέπη των εργαζομένων. Οδηγούν άμεσα στην υποβάθμιση της Υγείας, τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία των ασθενών.

Σκεφτείτε το θέμα των σκανδάλων με ομίλους όπως η "Novartis". Συζητούν με τις ώρες για διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά αποφεύγουν να συζητήσουν ποιος έχει συμφέρον και δύναμη να διαφθείρει, για να αυξήσει το κέρδος και το μερίδιό του στην αγορά.

Οι όμιλοι, όπως η "Novartis", χρηματοδοτούν νόμιμα ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια και επιδρούν νόμιμα σε ερευνητές και γιατρούς».

Για το «μικρότερο κακό»

«Διαλέγοντας το δήθεν μικρότερο κακό, διαλέγοντας ΠΑΣΟΚ "για να μην έρθει η δεξιά" και ΣΥΡΙΖΑ "για να φύγει ο Σαμαράς", πάμε απ' το κακό στο χειρότερο. Ετσι φτάσαμε να μιλάμε για "γενιά των 400 ευρώ" για να προσδιορίσουμε τον κίνδυνο εξαθλίωσης της νεολαίας, ενώ πριν λίγα χρόνια μιλούσαμε αντίστοιχα για "γενιά των 700 ευρώ".

Ετσι θα συνεχίσουμε;

Αυτή η λογική μάς παγιδεύει να δεχόμαστε κάθε φορά πως "ό,τι χάσαμε, χάσαμε" από την επίθεση του κεφαλαίου και πως πρέπει να διαλέξουμε με κριτήριο να μην υπάρξουν νέες απώλειες. Αυτή η λογική οδηγεί να λέμε και ευχαριστώ όταν μας επιστρέψουν κάποια ψίχουλα από τα καρβέλια που μας κλέψανε.

Ομως, έτσι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, η κόκκινη ψήφος σε όλες τις κάλπες, είναι η μόνη που την επομένη των εκλογών θα μεταφραστεί σε νέα δύναμη για την οργάνωση της αντεπίθεσης απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ