Κυριακή 18 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «νεο-γκεσταπίτικος» ευρωατλαντισμός

Ο διεθνής στρατιωτικός νόμος που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και οι ευρωατλαντιστές μετά τις 11 Σεπτέμβρη, αυτή η παγκόσμια χούντα, μετατρέπει πλέον ολόκληρο τον κόσμο σε ένα απέραντο «λευκό κελί». Οι εξελίξεις, για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι δραματικές και κατακλυσμιαίες. Η κήρυξη αυτού του παγκόσμιου πολέμου του ιμπεριαλισμού εναντίον όλων (!), με πρόσχημα την τρομοκρατία, αποδεικνύεται κάθε μέρα και πιο καθαρά ως ο παγκόσμιος πόλεμος των αρχιτρομοκρατών κατά της ανθρωπότητας.

***

Μια περίληψη και μόνο από τα έργα και τις ημέρες των «νεο-γκεσταπιτών» του πλανήτη, είναι αρκετή για να περιγραφεί το μέγεθος της βαρβαρότητας και του πισωγυρίσματος που απειλούν τους λαούς:

α) Με προεδρική απόφαση του Μπους, δόθηκε το «ελεύθερο» στη CIA να προχωρά σε δολοφονίες ατόμων που η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Το διάταγμα Μπους για τις «συγκαλυμμένες δολοφονικές επιχειρήσεις», εκ μέρους της CIA, επαναφέρει ουσιαστικά τον πλανήτη στην προ 1976 κατάσταση, όταν επί προεδρίας του Τζέραλντ Φορντ εισήχθη νόμος, με τον οποίο ετίθετο τέλος (επισήμως τουλάχιστον) στην τακτική των δολοφονιών, ως μέσου προώθησης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

β) Τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη λειτούργησαν καταλυτικά για να ομολογηθεί από το έτερο κέντρο του ιμπεριαλισμού, την ΕΕ, τι σημαίνει αυτή η περιβόητη «Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας» της ΕΕ. Ο εισηγητής της σχετικής έκθεσης που παρουσιάστηκε τον Οκτώβρη στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ελμαρ Μπροκ, ήταν σαφής: «Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι στην εξωτερική μας πολιτική, επιβάλλεται - όπως είπε - να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε στρατιωτικά ό,τι δε γίνεται με άλλα μέσα»!

γ) Στις 28 Οκτώβρη ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ο Ν. Ράμσφελντ, παραμονές της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, δήλωσε σε μια πρωτοφανή επίδειξη της «ψυχοπάθειας» των παγκόσμιων γκάνγκστερ: «Στην ιστορία τους, οι ΗΠΑ - κατά τον Ράμσφελντ - δεν απέκλεισαν ποτέ το ενδεχόμενο να κάνουν χρήση, πρώτες αυτές, του πυρηνικού οπλοστασίου τους»! Σημειώστε ότι ακριβώς την επόμενη μέρα που ο Αμερικανός υπουργός απείλησε την ανθρωπότητα με πυρηνικό ολοκαύτωμα, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι συμμέτοχος με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του γενικού πολέμου κατά της τρομοκρατίας»...

δ) Αρχές Νοέμβρη, ο Μπους υπέγραψε νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Πατριωτική Πράξη των ΗΠΑ», όπου, μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα στις κρατικές αρχές ασφαλείας να υποκλέπτουν τις ηλεκτρονικές συνομιλίες, τους επιτρέπει να συλλαμβάνουν και να απελαύνουν όσους τους αποδίδεται η κατηγορία απλώς και μόνον του «υπόπτου», τους δίνει την άδεια να διατηρούν ηλεκτρονικά αντίγραφα με τα προσωπικά δεδομένα πολιτών, ενώ η εν λόγω «Πατριωτική Πράξη των ΗΠΑ» προβλέπει ακόμα και παρακολουθήσεις των συνομιλιών ενός κατηγορουμένου με τον δικηγόρο του!

ε) Με απόφαση του Μπους που λήφθηκε προ ημερών και χωρίς να απαιτείται έγκριση από το Κογκρέσο, στο όνομα της «ασυνήθιστα επείγουσας κατάστασης και για λόγους εθνικής άμυνας», συγκροτούνται ειδικά αμερικανικά στρατοδικεία (!) με παγκόσμια εμβέλεια (!) όπου θα παραπέμπονται οι ύποπτοι για την εκδίκαση υποθέσεων τρομοκρατίας. Τέτοια στρατοδικεία είχαν λειτουργήσει μόνον επί Ρούσβελτ την εποχή του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Με βάση την απόφαση Μπους, τα στρατοδικεία θα συγκροτούνται από τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ και θα μπορούν να επιβάλουν ακόμα και την ποινή του θανάτου, ενώ δε θα παρέχεται δικαίωμα στους «ενόχους» να κάνουν έφεση κατά της απόφασης, ούτε στα αμερικανικά ούτε στα διεθνή δικαστήρια. Παράλληλα, η απόφαση Μπους, για παραπομπή των υπόπτων στα στρατοδικεία, δεν αφορά μόνον όσους συλλαμβάνονται στο έδαφος των ΗΠΑ, αλλά και τους υπόπτους για τρομοκρατία που συλλαμβάνονται στο εξωτερικό. Οι άλλες χώρες, δε (και κυρίως αυτές που έχουν υπογράψει διακρατικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, όπως ...η Ελλάδα), υποχρεούνται να εκδίδουν τους υπόπτους, εφόσον το απαιτήσουν οι Αμερικανοί. Οσο για τις κατηγορίες κατά των υπόπτων, θα γνωστοποιούνται μόνον εφόσον το επιθυμούν οι Αμερικανοί!

στ) Με βάση το νομοσχέδιο «Περί αντιτρομοκρατίας, εγκλήματος και ασφάλειας», ο Μπλερ προωθεί στη Βρετανία διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα θα μπορεί να τίθεται «προσωρινώς» σε «έκτακτη κατάσταση», ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να ζητά την εξαίρεση της Βρετανίας από τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης! Πρόθεση του Μπλερ είναι να προχωρήσει στις «απαραίτητες αντιτρομοκρατικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις», που περιλαμβάνουν ακόμη και την επ' αόριστον κράτηση υπόπτων τρομοκρατών δίχως δίκη! Το «αντιτρομοκρατικό» πακέτο της κυβέρνησης Μπλερ, εκτός από την επ' αόριστον κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία, δίχως δίκη, περιλαμβάνει φακέλωμα των πολιτών από αστυνομία, τελωνειακές και άλλες κρατικές αρχές, πρόσβαση των κατασταλτικών μηχανισμών σε αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, φαξ και λίστες επιβατών που ταξιδεύουν με αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ παρέχει υπερεξουσίες σε αστυνομικές και άλλες αρχές για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων! Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που η «κεντροαριστερά» της Βρετανίας υπολογίζει να καταστήσει νόμο μέχρι τα Χριστούγεννα, αποτελεί τη βρετανική έκδοση του «ευρω-τρομονόμου», που εκκολάπτεται στην ΕΕ και αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά εντός του Δεκέμβρη στις συνεδριάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και των αρχηγών των κρατών - μελών των «15».

ζ) Οσο για το δικαίωμα της ενημέρωσης, ...«εξανθρωπίστηκε» και αυτό: Μετά τις διώξεις δημοσιογράφων που «δε συμμορφώθηκαν», μετά την εξαγορά από το Πεντάγωνο του ιδιωτικού δορυφόρου για να μη φτάνουν στο φως φωτογραφίες από τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Αφγανιστάν, μετά την αντίστοιχη απαγόρευση του υπουργείου Αμυνας της Γαλλίας, μετά την εντολή του προέδρου του CNN στους δημοσιογράφους του σταθμού να μην κάνουν αναφορές στις δολοφονίες παιδιών και γυναικών στο Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ, μετά τη δήλωση Ράμσφελντ ότι «αλίμονο αν πέσουν στα χέρια των Αμερικανών κομάντος όσοι δημοσιογράφοι μετέδωσαν εικόνες από την πρώτη επιχείρηση των Αμερικανών πεζοναυτών στο Αφγανιστάν» (!), ήρθε και ο βομβαρδισμός εγκαταστάσεων του «Αλ Τζαζίρα» από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά...

***

Ολα τα παραπάνω, όσο κι αν μοιάζουν βγαλμένα από τους πιο νοσηρούς εγκεφάλους που σεναριογραφούν για ταινίες του Χόλιγουντ, είναι, ωστόσο, η τραγική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα όλος ο κόσμος.

Την ίδια ώρα (όπως γράφουν οι «Asia Times» και αναδημοσιεύτηκε σε ελληνικές εφημερίδες στις 15/11/2001), το μέλλον, όπως το επιθυμούν οι «νεο-γκεσταπίτες», περιγράφεται πλέον κάπως έτσι:

  • Στην Wall Street Journal συγγράφονται άρθρα, που ζητούν την «αποικιοποίηση των παραστρατημένων εθνών» και προπαγανδίζουν: «Απάντηση στην τρομοκρατία; Αποικιοκρατία»...
  • Στους Financial Times δημοσιεύονται άρθρα υπό τον εύγλωττο τίτλο «Η ανάγκη για ένα Νέο Ιμπεριαλισμό».
  • Στους New York Times φιλοξενούνται αναλύσεις του τύπου ότι «η κρυφή γροθιά που κρατά τον κόσμο ασφαλή, ώστε να ανθούν οι τεχνολογίες του Σίλικον Βάλεϊ, ονομάζεται Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ, Αεροπορία, Ναυτικό και Σώμα Πεζοναυτών»...

Είναι συνεπώς προφανές ότι έχουμε φτάσει στο «παρά 5'». `Η θα αντισταθούμε με νύχια και με δόντια ή θα μας καταπιεί η πιο ανείπωτη βαρβαρότητα, που έχει γνωρίσει ως τα σήμερα η ιστορία του ανθρώπινου γένους.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αντισυνταγματικό» το Γκουαντάναμο (2005-02-01 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο κριτικής ο Μπους (2004-03-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-04-12 00:00:00.0)
Βγαίνουν... μαχαίρια για την επόμενη μέρα (2001-11-18 00:00:00.0)
Στρατοδικεία... (2001-11-16 00:00:00.0)
Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα επιθετικά σχέδια κατά των λαών (2001-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ