Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Μακριά από τις λαϊκές ανάγκες η Παιδεία για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Στα ζητήματα της Παιδείας αναφέρθηκε ο Γ. Δελής, τονίζοντας πως και σ' αυτόν τον τομέα η ΝΔ έρχεται να πατήσει γερά για να χτίσει πάνω στο αντιλαϊκό πλαίσιο που ετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως είπε, «τσιμουδιά στις προγραμματικές για το δικαίωμα του λαού στην Παιδεία και για την ευθύνη του κράτους στην ισότιμη παροχή της σε όλους, καμία δέσμευση για κρατική χρηματοδότηση, για δημιουργία υποδομών, Ειδική Αγωγή, νηπιαγωγεία». Πρόσθεσε πως «η "αξιολόγηση" προβάλλεται ως φάρμακο από όσους καταδικάζουν την Παιδεία στη μιζέρια της υποχρηματοδότησης και είναι στην πραγματικότητα φαρμάκι, όντας εργαλείο εφαρμογής μιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής», όσο δε για την «αυτονομία», συνέχισε, σκοπός είναι το κάθε σχολείο να τα βγάζει πέρα μόνο του αναζητώντας πόρους σε γονείς και χορηγούς, με διαφοροποίηση του περιεχομένου από σχολείο σε σχολείο. Απαντώντας και στα περί ασύλου, σημείωσε πως σε ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, όπου γενικεύεται η επιχειρηματική του λειτουργία, το άσυλο δεν χωράει, ούτε τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων.

Στα παραπάνω αυτονόητα για τα κόμματα της αστικής διαχείρισης αντέταξε τα αυτονόητα για το λαό, που είναι ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σχολείο, ενιαίο δωδεκάχρονο για όλα τα παιδιά, όπου το κράτος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη ώστε όλα να μορφώνονται και διαπαιδαγωγούνται ολόπλευρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ