Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης σε βάρος των λαϊκών αναγκών

«Η Ελλάδα είναι πόλος επενδύσεων και στον τομέα της Υγείας», υπογράμμισε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Β. Κικίλιας, προδιαγράφοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, προωθώντας τους στόχους του κεφαλαίου και της ΕΕ και συνεχίζοντας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνοντας ότι οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού θα συνεχίσουν να στύβονται στις μυλόπετρες των «δημοσιονομικών στόχων» του κεφαλαίου, μίλησε για ένα «μετρημένο και κοστολογημένο» κυβερνητικό σχέδιο για την Υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη μία αναφέρθηκε σε επέκταση των συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, «εφαρμόζοντας σύγχρονα χρηματοοικονομικά μοντέλα», στον «εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΥΥ με προκαθορισμένα κριτήρια ποιότητας και κόστους των παροχών» και σε διεύρυνση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων με τους ιδιώτες.

Από την άλλη, θέτοντας ως κριτήριο και όριο την κάλυψη μόνο ακραίων περιπτώσεων, μίλησε για «προσλήψεις κατά απόλυτη προτεραιότητα», χωρίς και πάλι να μιλάει για μόνιμο προσωπικό. Αντίστοιχα, έκανε λόγο για στελέχωση των «ανεπτυγμένων κλινών ΜΕΘ με το απαραίτητο προσωπικό», κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν νέες κλίνες, παρά τις ανάγκες. Επικαλέστηκε επίσης... «επανάσταση στην πρόληψη», η οποία θα περνάει μέσα και από ιδιωτικές δομές, αναφέροντας ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ, στην πραγματικότητα δηλαδή από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ