Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ορκίζεστε στο «Ευαγγέλιο» του κεφαλαίου και της ΕΕ

«Η μόνη αλλαγή σελίδας γίνεται στο ίδιο βιβλίο που είναι "Ευαγγέλιο" για όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - και γράφει καπιταλισμός, ΕΕ, μνημόνια, βαρβαρότητα», τόνισε ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «σ' αυτό έχετε ορκιστεί όλοι και το υπηρετήσατε».

«Αυτό που ονομάζετε "κανονικότητα", είναι αυτό που έχετε χτίσει όλοι μαζί» - σημείωσε - «δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο που τσακίζει το λαό για να πληρώσει αυτός την κρίση και όχι αυτοί που θησαύρισαν και για να διασφαλίσετε την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κάνετε μεταξύ σας "καλλιστεία", για το ποιος θα κάνει τη χώρα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, με κριτή τον ΣΕΒ», επισήμανε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σερβίρει τον γνωστό μύθο της βιώσιμης ή της δίκαιης ανάπτυξης, που λέει ότι ο λαός πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες και σε βάθος του χρόνου, όταν αυξηθούν τα κέρδη μπορεί τάχα κάτι να περιμένει.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες κινήθηκαν στην ίδια ρότα των προκλητικών φοροαπαλλαγών στο κεφάλαιο, της καταστολής σε βάρος των εργατικών αγώνων, της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του χτυπήματος στο δικαίωμα της απεργίας.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, επισημαίνοντας ότι ήρθε στη Βουλή μαινόμενος να μιλήσει για νέο συνδικαλιστικό νόμο, για να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρόσχημα μάλιστα την υπεράσπιση της «συνδικαλιστικής μαφίας» - όπως τους λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι - που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων. «Αυτούς στηρίζει ο κύριος Βρούτσης, γιατί αυτοί υπερασπίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια όλη τη βάρβαρη πολιτική», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, προειδοποιώντας τον ότι δεν θα περάσουν οι σχεδιασμοί αυτοί.

«Ονειρεύτηκαν πολλοί την κατάργηση της ταξικής πάλης! Δεν υπάρχουν αυτά, είναι κινητήρια δύναμη της κοινωνίας, δεν καταργείται όσο υπάρχουν τάξεις, θα κάνουμε τα πάντα να δυναμώσει», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ