Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Προσαρμογή της Τοπικής Διοίκησης στις ανάγκες του κεφαλαίου

Τη σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στην Τοπική Διοίκηση ανέδειξε ο Μ. Συντυχάκης, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση δίνει συνέχεια στα νομοθετήματα του «Καλλικράτη» του ΠΑΣΟΚ και του «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι όποιες σκιαμαχίες για το εκλογικό σύστημα δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους συμπόρευση για την προσαρμογή του αστικού κράτους και της Τοπικής Διοίκησης στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Στηλίτευσε την αύξηση τελών και φόρων αλλά και το σχεδιασμό μεταφοράς του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, σχέδιο μετατροπής του χαρατσιού σε ανταποδοτικό τέλος, την ίδια στιγμή που βασικά έργα προστασίας για το λαό «δεν τα αντέχει» η ανάγκη κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί.

Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση στρώνει το χαλί μέσα από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, τη συνέχιση του δημοσιονομικού κορσέ στα οικονομικά των ΟΤΑ, το ξεπούλημα ακίνητης περιουσίας, την προώθηση των ΣΔΙΤ κ.ά., για να πατήσει το κεφάλαιο συνολικά στη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης.

Οπως σημείωσε, το ΚΚΕ θα κάνει αυτό για το οποίο το ψήφισε ο λαός: Από θέση πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης θα διεκδικήσει μαζί με το λαό πλήρη κρατική χρηματοδότηση για τους ΟΤΑ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ακύρωση των πλειστηριασμών φτωχών νοικοκυριών, κρατικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων πρόληψης, μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.ά.

Ειδική αναφορά έκανε και στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, επισημαίνοντας πως και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας την καταστολή και τον εγκλωβισμό σε υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος γύρος αντιδραστικών αλλαγών στην Τοπική Διοίκηση (2018-07-14 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τον αντιδραστικό «Κλεισθένη 1» (2018-05-16 00:00:00.0)
Παρέμβαση που εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου (2017-03-15 00:00:00.0)
Στη μέγκενη της δημοσιονομικής στρατηγικής (2015-01-24 00:00:00.0)
Περιοδείες και παρεμβάσεις του ΚΚΕ (2014-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ