Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Χέρι χέρι καταστολή και επιχειρηματικά σχέδια

Την ένταση της καταστολής σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως και σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, προδιέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας ότι «δεν πάσχει η Ελλάδα από καταπάτηση δικαιωμάτων» αλλά «από ασφάλεια», κηρύσσοντας την «αναδιοργάνωση τομέων τάξης και ασφάλειας» και στέλνοντας το μήνυμα στους εργαζόμενους ότι «η ριζοσπαστικοποίηση θα αντιμετωπιστεί με κυρίαρχο όπλο την πρόληψη». Είπε ότι «νέο δόγμα της εσωτερικής ασφάλειας», που απορρέει και από τη «γεωπολιτική θέση της χώρας», είναι «η διαφύλαξη και η διαχείριση των συνόρων», με το «συντονισμό όλων των Σωμάτων Ασφαλείας με τις Ενοπλες Δυνάμεις», «σωφρονιστική πολιτική» και «αποτελεσματική πολιτική προστασία», την οποία περιόρισε στη «θεσμοθέτηση ενιαίας αρχής για εθνικό σύστημα πολιτικής προστασίας και αναθεώρηση του σχεδίου Ξενοκράτης».

Ειδικά για τους πρόσφυγες και μετανάστες, είπε ότι θα ολοκληρώσει την εξαγγελία της προηγούμενης κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ακόμα κέντρου φιλοξενίας στη Σάμο, ενώ λίγο πριν ο υφυπουργός του, Γ. Κουμουτσάκος, είχε κάνει λόγο για την «προώθηση νέου πλαισίου παροχής ασύλου έως το τέλος του έτους» το οποίο θα περιλαμβάνει ένα «ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών», υλοποιώντας δηλαδή ακόμα πιο αποφασιστικά την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και για το Μεταναστευτικό.

Τα νέα πλήγματα που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, προκειμένου να προσφέρει στο κεφάλαιο την «τάξη και ασφάλεια» που χρειάζεται για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις μπίζνες του, προδιέγραψε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα ειδικά τμήματα που θα συσταθούν στα δικαστήρια με καθήκον να επισπεύσουν υποθέσεις των επιχειρηματικών ομίλων, έκανε λόγο για «ψήφιση νέου κώδικα δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων» και κωδικοποίηση της νομοθεσίας, που σημαίνει «μονιμοποίηση» των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων, στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ως «προτεραιότητα» τις «άμεσες διορθωτικές κινήσεις» στον Ποινικό Κώδικα, χωρίς βέβαια να αγγίζεται το βασικό αντιδραστικό περιεχόμενο όσων ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την εισαγωγή αμερικανόπνευστων θεσμών, που προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα των κατηγορουμένων, κυρίως σε βάρος των φτωχών, ακόμη και αθώων κατηγορουμένων, υπέρ διαφόρων οικονομικά ισχυρών και μεγαλοσχημόνων. Σχετικά με την επιλογή της νέας ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων επανέλαβε ότι «θα αποκαταστήσουμε την ηρεμία με τις επιλογές στη νέα ηγεσία, με αξιοκρατία και σεβασμό στην ιεραρχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ