Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Το άγχος σας είναι να θωρακιστείτε απέναντι στο λαό και στο κίνημα

Στη συζήτηση για το «νέο μοντέλο διακυβέρνησης», το «επιτελικό κράτος» κ.λπ. αναφέρθηκε ο Γ. Γκιόκας, προειδοποιώντας πως θα αποδειχτεί γρήγορα ότι όλες αυτές οι δήθεν καινοτομίες δεν θα αλλάξουν στο ελάχιστο τη ζωή του λαού, γιατί οι αλλαγές αυτές αφορούν «το πώς σε συνθήκες αναιμικής ανάκαμψης, πολιτικής αστάθειας και οξυμένων ανταγωνισμών (...) θα θωρακιστεί το αστικό κράτος πρώτα και κύρια απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και πώς θα γίνει πιο φιλικό στη μεγάλη καπιταλιστική κερδοφορία. Αυτό είναι το άγχος σας και όχι να υπηρετήσετε τις λαϊκές ανάγκες».

Αναφορά έκανε και στην ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ στην υπονόμευση του ριζοσπαστισμού, τονίζοντας πως η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να προβάλει σήμερα αυτό το πιο αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης αν δεν είχε προηγηθεί η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ με τη νομιμοποίηση των δήθεν αντιλαϊκών μονοδρόμων, την αποθέωση των αγορών, των ιδιωτικοποιήσεων, των δήθεν σωτήριων επενδύσεων που ακύρωσε θετικά αντανακλαστικά που υπήρχαν στο λαό.

Σχολιάζοντας το κλίμα συναίνεσης, στο οποίο έγιναν οι προγραμματικές δηλώσεις, κατέληξε επισημαίνοντας ότι «από μας μην περιμένετε συναίνεση, ούτε να βάλουμε πλάτη σ' αυτήν τη νέα "κανονικότητα", γιατί είναι η νομιμοποίηση και επέκταση όσων ματώνουν το λαό. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης για να εμποδιστούν τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε όσα χάσαμε και να συμβάλουμε στη συγκέντρωση δυνάμεων για ανατροπή αυτού του βάρβαρου αδιέξοδου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ