Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Επικίνδυνες εξελίξεις, εκτός πραγματικότητας ο εφησυχασμός

Στη συνέχιση της υλοποίησης των κατευθύνσεων ΝΑΤΟ και ΕΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ εστίασε ο Γ. Μαρίνος, τονίζοντας πως στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε σημαιοφόρος στην προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, αναβάθμισε τη βάση της Σούδας, δημιούργησε νέες στρατιωτικές βάσεις, πραγματοποίησε την πρώτη φάση του Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ, υπέγραψε την ευρωατλαντικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών κοκ.

Συνεπώς, σημείωσε, οι ισχυρισμοί που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως εξαγωγέα σταθερότητας είναι αβάσιμοι, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να υπηρετήσει το ρόλο του «γεωστρατηγικού μεντεσέ», διατηρεί το σύνολο των επικίνδυνων επιλογών, δεσμεύεται για νέες παραχωρήσεις σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και διαπραγματεύεται με τους Αμερικανούς την αναβάθμιση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

«Αυτή η πολιτική βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας και στρέφεται ενάντια σε άλλους λαούς», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές, ο δε εφησυχασμός που καλλιεργείται, εκτός πραγματικότητας.

Ειδικότερα για τα Ελληνοτουρκικά, σημείωσε πως όποιος πανηγυρίζει για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το αμερικανικό πρόγραμμα των «F-35» βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος, γιατί το παζάρι είναι βαθύτερο, η Τουρκία είναι δεύτερη δύναμη στο ΝΑΤΟ, που θα προσφέρει πολλά ανταλλάγματα για να εμποδίσει τη ρωσική επιρροή, και αυτά αφορούν και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται, οι πολεμικές εστίες πληθαίνουν, η φτώχεια και η προσφυγιά επεκτείνονται, και ό,τι κι αν ισχυριστούν οι απολογητές του, το σύστημα γίνεται πιο επικίνδυνο, τα καλέσματα για εθνική ενότητα αποσκοπούν στην υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών ενώσεων (...) Η πολιτική του ΚΚΕ είναι: Ούτε υποταγή ούτε τυχοδιωκτισμοί, ενίσχυση της πάλης του λαού και της κοινής πάλης των λαών ενάντια στην εκμετάλλευση, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κατά της εμπλοκής της χώρας, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, με το λαό κυρίαρχο», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υποδέχεται» με συλλαλητήριο τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (2021-09-10 00:00:00.0)
ΟΧΙ ΝΑΤΟικές πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στα Βαλκάνια (2019-10-12 00:00:00.0)
Να καταγγελθεί τώρα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις (2019-09-27 00:00:00.0)
Ενίσχυση συνοριακών κατασταλτικών «εργαλείων» της ΕΕ (2018-09-01 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ (2017-12-03 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2014-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ