Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Το SIP μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα

Τη μετονομασία του σε Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας αποφάσισε ομόφωνα το Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Εξουσία (SIP) κατά τη διάρκεια του 6ου Εκτακτου Συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοέμβρη, 2001, στην Αγκυρα.

Οπως είναι γνωστό, για περισσότερα από 80 χρόνια έχει απαγορευτεί στην Τουρκία η ίδρυση πολιτικού κόμματος όπου στην ονομασία του θα περιέχεται η λέξη «κομμουνιστικό». Τον Ιούλιο του 2000 το Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Εξουσία συμμετείχε σε διάφορες δραστηριότητες όπως αυτή της Πρωτομαγιάς κάτω από το σύνθημα: «Ελευθερία στο Κομμουνιστικό Κόμμα».

Τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας στέλνει τους χαιρετισμούς του σε όλους τους εργάτες, διανοούμενους, πατριώτες...

Το Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Εξουσία (SIP) που είναι η συνείδηση και η φωνή της εργατικής μας τάξης, του φτωχού λαού και των τίμιων διανοουμένων για πολλά χρόνια, έχει μετονομαστεί σε Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας κατά τη διάρκεια του Εκτακτου Συνεδρίου του που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε μια χώρα όπου οι κλέφτες δεν παραδέχονται πως είναι κλέφτες, οι δολοφόνοι δεν παραδέχονται πως είναι δολοφόνοι, οι φασίστες δεν παραδέχονται ότι είναι φασίστες, οι φουνταμενταλιστές δεν παραδέχονται πως είναι φουνταμενταλιστές, οι εκμεταλλευτές δεν παραδέχονται πως είναι εκμεταλλευτές, οι ψεύτες δεν παραδέχονται πως είναι ψεύτες, είναι πολύ σημαντικό οι κομμουνιστές να διεκδικήσουν την κομμουνιστική τους ταυτότητα.

Οι κομμουνιστές δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, τίποτα που να ντρέπονται. Οι κομμουνιστές δεν έχουν κάνει τη χώρα αυτή παράδεισο για λεηλασία, εκμετάλλευση. Οι κομμουνιστές δεν έχουν κάνει αυτή τη χώρα παιχνίδι για τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Οι κομμουνιστές δεν έχουν σπρώξει τη χώρα αυτή στο βάλτο της παρακμής, της ανηθικότητας, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και του αναλφαβητισμού. Οι κομμουνιστές δεν έχουν υποχρεώσει τη χώρα στο σκοταδισμό όπου οι φασίστες, οι δολοφόνοι και οι συμμορίες συρρέουν μαζικά. Οι κομμουνιστές δεν έχουν σπρώξει τη χώρα στο βάλτο του χρέους, δεν έχουν θέσει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας. Οι κομμουνιστές δεν έχουν γίνει διαλαλητές του πολέμου και δεν έχουν σπρώξει το λαό στα μαχαίρια. Οι κομμουνιστές δεν τα κάνουν αυτά και δε θα τα κάνουν. Είναι κομμουνιστές, για να παλέψουν ενάντια σ' όλα αυτά.

Κοιτάξτε την περίπτωση αυτών στην Τουρκία και στον κόσμο που θέλουν να παρουσιάσουν τους κομμουνιστές ως «ανθρωποφάγους», χρησιμοποιώντας απαγορεύσεις, ψέματα και κόλπα. Η κατάσταση στην οποία έχει σπρωχτεί η αγαπημένη μας χώρα μάς ματώνει την καρδιά. Μια χώρα όπου ο λαός έχει οδηγηθεί στην απελπισία και την απόγνωση...

Δε βλέπουμε τίποτα διαφορετικό όταν κοιτάμε τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτοί που ουρλιάζουν πράγματα όπως: «Ο κομμουνισμός έχει πεθάνει, δε θα υπάρξουν άλλοι πόλεμοι», έχουν μετατρέψει κάθε γωνιά του πλανήτη σε λίμνη αίματος. Αντιδραστικές συμμορίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες στον πόλεμο ενάντια στον κομμουνισμό στο Αφγανιστάν, τώρα αποτελούν πρόβλημα γι' αυτούς (σ.σ.τους ιμπεριαλιστές). Ωστόσο, είναι τόσο ξεδιάντροποι που έχουν γίνει διαλαλητές του πολέμου χρησιμοποιώντας αυτό το πρόβλημα.

Ομως ήρθε η ώρα. Δεν μπορεί να κρύψει κανείς την πραγματικότητα, εξαπατώντας το λαό. Τονίζουμε ότι, οι πηγές στον πλανήτη και στην Τουρκία είναι αρκετές, ώστε να ζήσουν όλοι ανθρώπινα, με ισότητα και ευημερία. Αυτό μόνο, αν και όταν πούμε «σταματήστε» αυτό το εξοργιστικό σύστημα όπου μερικοί τρώνε και άλλοι βλέπουν.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας καλεί το λαό να διεκδικήσει το μέλλον του. Δεν είμαστε απελπισμένοι ούτε ανήμποροι. Το αντίθετο μάλιστα, αν αρχίσουμε τον αγώνα και διασώσουμε το μέλλον μας από τους εκμεταλλευτές και τους ψεύτες, είμαστε αισιόδοξοι.

Γι' αυτό, χαιρετούμε το λαμπρό μέλλον της Τουρκίας και του κόσμου!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ