Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Στην τελική ευθεία για το αγωνιστικό ραντεβού στις 7 Σεπτέμβρη

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των συνδικάτων και για τη συνδικαλιστική σύσκεψη, στις 5/9, για τη νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες

Στην τελική ευθεία μπαίνουν την ερχόμενη βδομάδα οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα, προετοιμάζεται και η πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, με θέμα: «Το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Η αναγκαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας και συνολικότερα της οργάνωσης του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών επιβεβαιώνεται και από τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να καταθέτει άμεσα και αιφνιδιαστικά στη Βουλή τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο (βλέπε θέμα στην ίδια σελίδα).

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, τα συνδικάτα μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και τη συσπείρωση νέων δυνάμεων.

Καλούν σε μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα, για να πάρει απάντηση η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα της εργατικής τάξης για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, απέναντι στο σχεδιασμό του κεφαλαίου και των κομμάτων του για ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη.

Καθημερινό πρόγραμμα δράσης

Καθημερινά τα ταξικά σωματεία παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και καθορίζουν την παρέμβασή τους στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Το Σωματείο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης «ανοίγει» τη δουλειά στον κλάδο των Κατασκευών με μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες στα σκάμματα στην επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά. Επίσης, τις επόμενες μέρες σχεδιάζει παρεμβάσεις σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια (αεροδρόμιο κ.λπ.).

Στην ίδια κατεύθυνση, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ, ξεδιπλώνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών στα μεγάλα καταστήματα. Ιδιαίτερο θέμα συζήτησης με τους εργαζόμενους είναι η νέα επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην κυριακάτικη αργία, παρά την προσπάθειά της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με αμφίσημες «διαψεύσεις».

Στους ΟΤΑ και στους άλλους φορείς του Δημοσίου, η δράση σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών για το συλλαλητήριο έχει για αιχμή το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για παράδειγμα, έχει «ανοίξει» οργανωμένη παρέμβαση στους συμβασιούχους που απολύονται από τους παιδικούς σταθμούς (Πυλαία - Χορτιάτης), που λήγουν οι συμβάσεις τους στον τομέα της δασοπροστασίας, στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και στην κοινωφελή εργασία, που απασχολούνται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Από άλλες περιοχές

Θυμίζουμε ότι τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη έχει αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπως και τα εξής σωματεία από τον νομό Τρικάλων: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών και βοηθών λογιστών, Συνταξιούχων ΙΚΑ. Η μετακίνηση από τη Λάρισα και τα Τρίκαλα θα γίνει οργανωμένα με πούλμαν, όπως και από τη Νάουσα, όπου το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ