Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και αποχώρησε

Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος εισήχθη την Πέμπτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Παρασκευή στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που περιλαμβάνει διατάξεις για τα διπλώματα οδήγησης αλλά και δεκάδες τροπολογίες, 11 συνολικά υπουργείων, που συνθέτουν ουσιαστικά ένα πολυνομοσχέδιο.

Αντιδρώντας στην κατ' επανάληψη κατάθεση νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως και την επιμονή της κυβέρνησης στην κατάθεση εκπρόθεσμων τροπολογιών, άσχετων με το νομοσχέδιο, με ρουσφετολογικό και φωτογραφικό περιεχόμενο, όπως, για παράδειγμα, η τροπολογία που κατατέθηκε με βάση την οποία άλλαξαν τα απαραίτητα προσόντα για τον διοικητή της ΕΥΠ, την Παρασκευή οι βουλευτές του ΚΚΕ αφού εξέφρασαν τη διαφωνία του Κόμματος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου καταψηφίζοντάς το επί της αρχής, στη συνέχεια αποχώρησαν από την ψηφοφορία.

Η βουλευτής του Κόμματος Δ. Μανωλάκου στην τοποθέτησή της τόνισε ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μια διαδικασία αυταρχισμού που περιορίζει έως και εκμηδενίζει το δικαίωμα εκφοράς γνώμης, κριτικής και πρότασης σε φορείς και κόμματα, ενώ σχολιάζοντας τον καβγά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποια κυβέρνηση αξιοποίησε περισσότερο την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος, έκανε λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού μεταξύ δύο κομμάτων που ακολούθησαν ίδιες πρακτικές.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, τόνισε ότι σηματοδοτεί την επιστροφή σε ένα διάτρητο σύστημα που δεν υπηρετεί την οδική ασφάλεια, προσθέτοντας ότι δεν αποτελούσε λύση ούτε ο νόμος που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκανε λόγο για ένα σύστημα πλήρως ιδιωτικοποιημένο με αδιαφάνεια και διαφθορά, με πελατειακή σχέση και «γρηγορόσημο», που δεν παρέχει ουσιαστική γνώση και εκπαίδευση, θέτει δε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σε ό,τι αφορά την επέκταση του διπλώματος στους ηλικιωμένους επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ πως θα πρέπει να συνδέεται με πλήρεις ιατρικές εξετάσεις που να γίνονται χωρίς παράβολα, δωρεάν, από δημόσια νοσοκομεία. «Είναι προφανής η αναγκαιότητα αλλαγών στο σύστημα, ώστε να εξασφαλίζονται η ορθή εκτέλεση του εξεταστικού έργου και η συμβολή του στην οδική ασφάλεια, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα προβλήματα που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε, το οποίο όλοι καταγγείλαμε», σημείωσε, εκτιμώντας ότι η επιστροφή δεν θα είναι προσωρινή.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις υπόλοιπες τροπολογίες η κυβέρνηση ΝΔ πέρασε και ένα ακόμα σκανδαλώδες «δωράκι» για τους εφοπλιστές, και συγκεκριμένα τροπολογία που μεταφέρει τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών για τις «άγονες γραμμές» από το υπουργείο Ναυτιλίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανοίγοντας το δρόμο ώστε αυτές να καταβάλλονται με βάση το έργο, ακόμα δηλαδή κι αν για διάφορους λόγους (π.χ. καιρός, βλάβες κ.τ.λ) δεν γίνονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προστέθηκε στην ατελείωτη λίστα των διευκολύνσεων για το κεφάλαιο (2016-12-22 00:00:00.0)
Ζήλεψε ο... δάσκαλος τις αντιλαϊκές επιδόσεις του μαθητή (2016-06-15 00:00:00.0)
Νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο πίσω από «διορθωτικές» ρυθμίσεις (2015-06-16 00:00:00.0)
Νέα αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή (2013-11-29 00:00:00.0)
Πέρασε με το σύνολο του επενδυτικού νόμου (2013-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ