Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατεπείγουσα Ερώτηση στην Κομισιόν

Κατεπείγουσα Ερώτηση για την κατασκευή νέας χωματερής στη Φυλή κατέθεσε προς την Κομισιόν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των τοπικών και περιφερειακών αρχών «βασίζονται στις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Γιατί, ευρωενωσιακή πολιτική αποτελούν οι ανεξέλεγκτες χωματερές σκουπιδιών, η καύση απορριμμάτων, καθώς και η παράδοση όλης της δραστηριότητας σε επιχειρηματικούς ομίλους με ΣΔΙΤ και παράλληλη ενίσχυσή τους με κονδύλια και χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων.

Γι' αυτό είναι ψευδεπίγραφες οι διακηρύξεις της ΕΕ περί προστασίας του περιβάλλοντος και διασφάλισης "Ζώνης καθαρού αέρα στις πόλεις της ΕΕ". Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και σε προηγούμενη Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η Επιτροπή υπερασπίστηκε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ έδωσε πλήρη κάλυψη στην επέκταση των χωματερών με την αξιοποίηση παλιών λατομείων».

Με βάση τα παραπάνω, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ρωτάει την Επιτροπή πώς τοποθετείται στις κατεπείγουσες προειδοποιήσεις για τον άμεσο κίνδυνο που προδιαγράφεται για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και το περιβάλλον.

Αλλά και πώς τοποθετείται στις διεκδικήσεις σωματείων και φορέων να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να σταματήσει οποιοδήποτε σχέδιο για νέα χωματερή, να απαγορευτεί η καύση απορριμμάτων και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, να απαλλαγούν τα λαϊκά στρώματα από τα ανταποδοτικά τέλη και να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ