Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη με Μητσοτάκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Την απήχηση που βρίσκουν στις «αγορές» οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται η κυβέρνησή του, διαφήμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποίησε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 84ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος των Βιομηχάνων (ΣΒΕ), Α. Σαββάκης, επανέφερε την πρόταση για τη δημιουργία «Διεθνούς Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου Θεσσαλονίκης» με ειδικό καθεστώς φορολογίας και εργασιακών δικαιωμάτων, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου θα μπορούν να προσελκυσθούν διεθνείς επενδύσεις. Μάλιστα, σημείωσε ότι το σχετικό θεσμικό πλαίσιο που υφίσταται στη χώρα μας εδώ και δέκα περίπου μήνες («Ιδρυση και λειτουργία των Ελευθέρων Ζωνών» που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) διευκολύνει την υλοποίηση της πρότασης του Συνδέσμου Βιομηχάνων, ενώ μεταξύ άλλων απαίτησε από την κυβέρνηση ειδικά κίνητρα για τη Θράκη και την παραμεθόρια περιοχή Μακεδονίας και Ηπείρου, εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε όλες τις ΒΙΠΕ της Βορείου Ελλάδος, νομοθετική ρύθμιση για χαρακτηρισμό των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων ως «οργανωμένους υποδοχείς». Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την καινοτομία και την εξωστρέφεια, ζήτησε την υλοποίηση του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου «Thess INTEC» και τη δημιουργία φορέα προώθησης και προβολής μακεδονικών προϊόντων. Κοινό είναι και το πλαίσιο αιτημάτων των εξαγωγέων που παρουσίασε ο Γ. Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγών (ΣΕΒΕ).

Κατά τ' άλλα, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών τόνισαν ότι αναμένουν να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για μείωση της φορολογίας και των εργοδοτικών εισφορών, να ισχύσουν οι φοροαπαλλαγές, να συνεχιστούν με εντονότερο βαθμό οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ΣΔΙΤ και οι δημόσιες επενδύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ